17 листопада 2020 10:25

Тренер швейцарцев рад, что судьба его команды находится в ее собственных руках

Так само, як і наша команда, збірна Швейцарії готувалася до сьогоднішнього вирішального очного протистояння у боротьбі за збереження прописки в елітному дивізіоні Ліги націй у напруженій обстановці. Причина - COVID-19, до якого додалися ще й дискваліфікації.


Уже після матчу з Іспанією (1:1) наставник швейцарців Владимир Петкович відчував відповідний кадровий голод, адже через перебір жовтих карток та вилучення не міг розраховувати на двох залізних гравців основного складу — центрального захисника Ніко Ельведі та хавбека Ремо Фройлера. Укупі з позитивними тестами на коронавірус беків Сільвана Відмера та Джордана Лотомба цим Петкович був фактично позбавлений можливості для маневрування. Вихід було знайдено у вигляді довиклику захисника Міхаеля Ланга та півзахисників Мішеля Ебішера з Пайтімом Касамі.


Зрештою у вчорашньому традиційному тренуванні на стадіоні «Свісспорарена», де сьогодні о 21.45 за київським часом і розпочнеться матч заключного туру ЛН Швейцарія — Україна, узяли участь 20 польових гравців і три воротарі.


«У нас є можливість у матчі проти України власними силами вирішити питання збереження прописки в першому дивізіоні Ліги націй», — зауважив головний тренер швейцарців Владимир Петкович.


Склад збірної Швейцарії


Воротарі: Ян Зоммер («Боруссія» М, Німеччина), Івон Мвого («Лейпциг», Німеччина), Давид фон Балльмос («Янг Бойз»).


Захисники: Мануель Аканджі («Боруссія» Д, Німеччина), Лоріс Беніто («Бордо», Франція), Ерай Кюмарт («Базель»), Бечірі Омерагич («Цюрих»), Рікардо Родрігес («Торіно», Італія), Фабіан Шер («Ньюкасл», Англія), Міхаель Ланг («Боруссія» М, Німеччина).


Півзахисники: Едімілсон Фернандеш («Майнц», Німеччина), Маріо Гавранович («Динамо» З, Хорватія), Адмір Мехмеді, Ренато Штеффен (обидва — «Вольфсбург», Німеччина), Джердан Шакірі («Ліверпуль», Англія), Рубен Варгас («Аугсбург», Німеччина), Граніт Джака («Арсенал», Англія), Джібріль Соу, Стівен Цубер (обидва — «Айнтрахт» Ф, Німеччина), Пайтім Касамі («Базель»), Мішель Ебішер («Янг Бойз»).


Нападники: Харіс Сеферович («Бенфіка», Португалія), Брель Емболо («Боруссія» М, Німеччина).