9 листопада 2020 15:22

В составе сборной Польши накануне товарищеского матча с Украины произошли изменения

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в товариському матчі з Україною 11 листопада в Хожуві.


За повідомленням офіційного сайту Польського футбольного союзу, три футболісти національної команди не візьмуть участі в навчально-тренувальному зборі в Катовіце, де збірна готується до товариського матчу з Україною (11 листопада) та поєдинків Ліги націй з Італією (15 листопада) та Нідерландами (18 листопада).


Воротар Бартоломей Дронговськи з італійської «Фіорентини» разом з іншими гравцями клубу перебуває на карантині у зв'язку зі спалахом у стані команди коронавірусу. Covid-19 став причиною відсутності й захисника варшавської «Легії» Міхала Карбовніка, який захворів минулого тижня. А вінгер Даміан Кандзьор з іспанського «Ейбара» не прибув до табору збірної за домовленістю з головним тренером Єжи Бженчеком через проблеми у клубі.


Натомість Бженчек викликав вінгера англійського «Норвіча» Пшемислава Плахету, який мав виступати у складі молодіжної збірної Польщі. Таким чином, у розпорядженні польського наставника наразі 26 виконавців.


Склад збірної Польщі


Воротарі: Лукаш Фабьянськи («Вест Хем», Англія), Лукаш Скорупськи («Болонья», Італія), Войцех Щенсни («Ювентус», Італія).


Захисники: Ян Беднарек («Саутгемптон», Англія), Бартош Берешінськи («Сампдорія», Італія), Павєл Бохневич («Гурник»), Каміл Глік («Беневенто», Італія), Томаш Кендзьора («Динамо» К, Україна), Аркадіуш Рєка («Кротоне», Італія), Мацей Рибус («Локомотив», Росія), Себастіян Валюкевич («Кальярі», Італія), Роберт Гумни («Аугсбург», Німеччина).


Півзахисники: Яцек Гуральськи («Кайрат», Казахстан), Каміль Гросицьки («Вест Бромвіч», Англія), Каміль Юзвяк, Якуб Модер, Якуб Камінськи (усі — «Лех»), Матеуш Кліх («Лідс», Англія), Гжегож Криховяк («Локомотив», Росія), Кароль Лінетті («Сампдорія», Італія), Себастіян Шиманськи («Динамо» М, Росія), Петро Зелінськи («Наполі», Італія), Пшемислав Плахета («Норвіч», Англія).


Нападники: Роберт Левандовськи («Баварія», Німеччина), Аркадіуш Мілік («Наполі», Італія), Кшиштоф Пьонтек («Герта», Німеччина).


Відзначимо присутність серед викликаних гравців захисника київського «Динамо» Томаша Кендзьори.


Нагадаємо, що товариський поєдинок між збірними Польщі та України відбудеться 11 листопада в Хожуві на Сілезькому стадіоні (початок — о 21.45).