9 листопада 2020 08:10

Вторая лига. Благодаря двум пенальти "Металл" побеждает главного конкурента

Знову організаторам друголігового чемпіонату України через коронавірус довелося вносити корективи до календаря. Зокрема, спалах хвороби в «Ужгороді» змусив їх перенести черговий поєдинок закарпатців, із «Рубіконом».


Але центральний матч туру у групі «Б», де «Метал» приймав «Металург», відбувся. Нагадаємо, що обидві команди не приховують свого бажання підвищитися в класі. У гостей неочікуваною виявилася поява в стартовому складі стопера Едуарда Сарапія, адже була інформація, що він через ушкодження вибув до кінця першої частини сезону. І це ж треба, щоб саме Сарапій уже в дебюті заробив пенальті, який чітко реалізував досвідчений захисник господарів Віталій Федорів. Цей успіх додав харків’янам наснаги. Вони заграли у своє задоволення, проводили багатоходові комбінації, але на завершальній стадії їх підводила реалізація.


Другий тайм краще розпочали запоріжці, повинен був зрівнювати рахунок Євген Коваленко, проте схибив із близької відстані. А невдовзі в боротьбі з Русланом Фоміним друге попередження отримав гравець «Металурга» Владислав Бобров, і гості залишилися в меншості. Як не дивно, це не завадило їм перехопити ініціативу, і слобожанам довелося докласти чимало зусиль, аби відсунути гру від своїх володінь. І лише в компенсований час підопічним Олександра Кучера вдалося закріпити свою перемогу, коли невгамовний Віталій Федорів удруге влучно пробив з 11-метрової позначки.


У групі «А» увагу привернуло протистояння в Луцьку між «Волинню-2» та «Оболонню-2». Це була своєрідна репетиція, адже 10 листопада в черговому турі першолігового чемпіонату між собою зіграють і перші команди. У поєдинку резервістів було укладено мирну угоду, яка не дозволила «пивоварам» випередити волинян.


А «Чернігів» через потрапляння міста до «червоної» зони змушений був приймати «Поділля» в Києві на стадіоні «Лівий берег», де вперше відбувався поєдинок під егідою ПФЛ. Гості двічі відзначилися вже в дебюті, надалі грали по рахунку і здобули впевнену звитягу. До речі, знову не пішов із поля без забитого голу легіонер подолян Фаді Салбак. Тепер підопічні Віталія Костишина за втраченими очками поступаються тільки землякам з «Епіцентру».


Друга ліга. 10 тур


Група «А»


06.11.2020

«Карпати» Л — «Діназ» — 0:3


07.11.2020

«Епіцентр» — «Буковина» — не відбувся

«Чайка» — «Калуш» — не відбувся

«Волинь-2» — «Оболонь-2» — 1:1

«Чернігів» — «Поділля» — 0:3

«Карпати» Г— «Нива» — 4:2


08.11.2020

«Рубікон» — «Ужгород» — не відбувся


Група «Б»


06.11.2020

«Реал-Фарма» — «Яруд» — 1:2

«Метал» — «Металург» — 2:0


07.11.2020

«Черкащина» — «Балкани» — 2:1


08.11.2020

«Нікополь» — «Таврія Сімферополь» — не відбувся

«Перемога» — «Миколаїв-2» — 3:1