8 листопада 2020 19:55
5

Виктор ВАЦКО: "Травмы и коронавирусные потери лишили Луческу возможности для кадрового маневра"

Комментатор ТК "Футбол" Виктор Вацко в своем Facebook высказался о матче "Динамо" - "Шахтер".


"Класичне - втомлених. Повільно. Неяскраво, без вогника.


Динамо - дуже виснажене.


На добу менше, ніж у Шахтаря, на відновлення після матчу ЛЧ. А може й більше, ніж на добу, враховуючи, що Київ грав у Барселоні, звідки додому ще години 4 льоту.


Травми і коронавірусні втрати позбавили Луческу можливості для кадрового маневру. Без ротації зараз не обходиться жоден із клубів, які грають офіційні матчі через 2 дні на 3-й. А проти Шахтаря вимушено вийшли фактично ті ж, хто в середу віддав усі сили на Камп Ноу. І з лави запасних посилити гру було особливо-то ніким.


Далі - більше . Вилучення Сидорчука примусило Динамо грати тайм у меншості. І за рахунку 0:1 було видно, що ні сил, ні емоцій, ні, найголовніше, віри у те, що ситуацію можна виправити, немає.


Каштру спокійно витримав «принизливі 0:6» (с) у Лізі чемпіонів. Повернув у склад на Динамо групу досвідчених гравців. І під час гри зробив ще й плюс-мінус рівноцінні заміни.


Шахтар був банально свіжішим. Каштру був банально на кілька порядків краще озброєним, ніж Луческу. Насамперед - кадрово, а відтак і функціонально. І чудово це використав.


Шахтар навіть у більшості не показав динамічний атакувальний видовищний футбол з масою гольових моментів. Він нагадав пітона, що захопив бідолашну жертву у кільця свого м’язистого тіла, і, потихеньку стискаючи смертельні «обійми», випускав із неї дух. Шахтар був дуже летальним в реалізації. Перший гол - скористались помилкою суперника. Другий гол, який, власне, закрив гру, - рикошет...


І в підсумку найважливіше для Шахтаря те, що гірники змогли зменшити відставання від Динамо у чемпіонаті до мінімуму.


А от Динамо просто не пощастило - кадрова катастрофа якраз у період надважливих матчів футбольної осені. Не пощастило і вболівальникам. Хотілося побачити топовий пристрастний футбол у виконанні двох команд, що грають в оптимальних складах перед заповненими трибунами. Але маємо те, що маємо у цей скажений 2020-й".
Считаю, если бы в Украине была настоящая Федерация футбола, а не одна из фирмочек холдинга СКМ, то она бы не допустила такого безобразия. Игру нужно было переносить.
С чем кротам повезло, так это с календарем.
- у нас все заболели, у них - выздоровели
- на один день отдыха больше
- они в ЛЧ играли дома, мы - на выезде
- несколько ключевых кротов готовились к этой игре целый месяц
А ведь игра могла выпасть и на период, когда у кротов некому было играть...
Совпадение?©
Сховати
Konstantin, Кротам повезло с тем, с чем не повезло всей Украине - с Ахметовым. Как сказал когда-то Жванецкий "В этой стране будут воровать до тех пор, пока кто-то один не украдет все". Вот он и есть тот самый человек, из-за которого теперь всем остальным и украсть нечего :-)
Konstantin, никто не застрахован от короновируса. Но... Как говорится :"Изучайте матчасть. " Из года в год составляется календарь в пользу одной команды и в ущерб другой. Сколько нужно попыток, чтобы угадать, о ком идет речь? За назначения судей я вообще молчу. Сидор по праву заслужил на КК, но где же хотя бы ЖК Тайсону (если не ошибаюсь) на Буе? Вербич получил желтую за меньший проступок. Прав Шахов :"Что, не нашлось нормального судьи на такой матч, кроме Монзуль? "
Всё по делу... Можно только дополнить ещё одну причину усталости. Это игры динамовцев за сборную...