1 листопада 2020 21:16

Вторая лига. Ничья в Запорожье в пользу "Металла" и поражение "Ужгорода"

У групі «А» були перенесені відразу два матчі, «Буковина» — «Рубікон» та «Оболонь-2» — «Карпати» (Львів), через спалах коронавірусу в чернівецькій та київській командах.


Зрештою, й у тих поєдинках, які відбулися, клуби не змогли виставити бойові склади. Узяти для прикладу хоча б протистояння «Ужгорода» та «Карпат» із Галича, які знаходилися в чільній групі. Закарпатцям не могли допомогти лідери Адріан Пуканич, Юрій Чонка й Дмитро Сартіна. На жаль, не оминув вірус і «Карпати», в яких на самоізоляції перебувають відразу шість гравців.


Господарі майже весь перший тайм диктували умови, одного разу після удару Владислава Шкіндера гостей врятувала від неприємностей поперечина, але перед перервою нападник галичан Богдан Козак вдало зіграв на випередження й відкрив рахунок. Цей пропущений м’яч вибив ужгородців із колії, на початку другої 45-хвилинки вони немов за інерцією провели ще кілька гострих атак, а потім віддали ініціативу супернику, який двічі покарав їх за помилки під час підстраховки. 0:3.


«Вважаю, що рахунок по грі, — сказав головний тренер «Карпат» (Галич) Роман Гнатів у коментарі офіційному сайту УАФ. — Упевненість моїх підопічних в останніх турах я пояснюю стабілізацією складу, гравці почали розуміти, чого від них хоче тренерський штаб. У цьому поєдинку вони потішили високою реалізацією гольових моментів, умілим контролем м’яча, надійною обороною».


А от футболістам «Епіцентру», схоже, усе одно, де грати, на своєму полі чи в гостях. Після чергової звитяги на виїзді, над непоступливим «Діназом», подоляни продовжують очолювати турнірну таблицю у групі «А».


Що ж до групи «Б», то нічийний підсумок у Запоріжжі, де зустрічалися претенденти на підвищення в класі, «Металург» і «Кривбас», був на користь «Металу», який ще більше зміцнив свої лідируючі позиції. Дебют був за запоріжцями, і після однієї з комбінацій Денис Бєлоусов ефектно поцілив у дальню дев’ятку. Слід віддати належне гостям, які додали в активності й не тільки зрівняли рахунок, а й наприкінці першого тайму вийшли вперед. Двічі відзначився Олександр Горват. Металургам довелося докласти максимум зусиль, аби врятуватися від поразки, але це їм вдалося лише на 88-й хвилині, коли Олексій Сидоров, що вийшов на заміну, реалізував свій вихід віч-на-віч із воротарем «Кривбасу». 2:2.


«На жаль, сьогодні я не міг задіяти провідних гравців — Едуарда Сарапія та Богдана Могильного, — зазначив головний тренер «Металурга» Володимир Микитин. — Незважаючи на це, мої підопічні дуже добре розпочали, відкрили рахунок, але потім стали помилятися на своїй половині поля, і це додало впевненості гостям. Лише наприкінці матчу, перешикувавши лави, ми знову перехопили ініціативу, що допомогло уникнути поразки, яка була б незаслуженою».


Друга ліга. 9 тур


Група «А»


30.10.2020

«Ужгород» — «Карпати» Г — 0:3


31.10.2020

«Діназ» — «Епіцентр» — 1:2

«Нива» — «Чернігів» — 2:0

«Буковина» — «Рубікон» — не відбувся

«Поділля» — «Калуш» — не відбувся


01.10.2020

«Волинь-2» — «Чайка» — 1:4

«Оболонь-2» — «Карпати» Л — не відбувся


Група «Б»


30.10.2020

«Нікополь» — «Миколаїв-2» — 0:1

«Таврія Сімферополь» — «Реал-Фарма» — 1:0

«Балкани» — «Метал» — 1:3


31.10.2020

«Енергія» — «Черкащина» — 2:2

«Металург» — «Кривбас» —2:2

«Яруд» — «Дніпро» — 2:2