1 листопада 2020 16:33

Первая лига. "Агробизнес" и "Прикарпатье" сыграли на нейтральной территории, "Черноморец" воспользовался фактором родных стен

У 10-му турі першолігового чемпіонату України в кількох матчах через карантинні застереження змінилися господарі й місце проведення поєдинків.


Зокрема, лідер, «Чорноморець», мав грати в Миколаєві, але приймав «містян» в Одесі, у другому ж колі вирушить із візитом-відповіддю до корабелів. Уже в дебюті нападник моряків Артем Ковбаса відкрив рахунок, а на 39-й хвилині, оформивши дубль, фактично зняв із порядку денного питання про переможця. Підопічні Сергія Ковальця продовжують очолювати турнірну таблицю.


Оскільки Волочиськ перебуває в «червоній» зоні, то місцевому «Агробізнесу» нічого не залишалося, як приймати «Прикарпаття» у Львові. До речі, кілька днів тому в «Прикарпатті» стався спалах коронавірусу, захворіли відразу вісім футболістів, які нині перебувають на самоізоляції, але іванофранківці вирішили не звертатися до ПФЛ із проханням перенести гру, вважаючи, що їхнього кадрового потенціалу вистачить, аби дати «Агробізнесу» бій.


Подоляни, які не приховують свого прагнення підвищитися в класі, у жовтні дещо пригальмували — досить сказати, що в трьох останніх матчах вони взагалі не забивали. Сьогодні ж підопічні Олександра Чижевського виправили приціл тільки на 37-й хвилині, коли рахунок відкрив Іван Когут. Відразу після перерви Руслан Черненко збільшив перевагу своєї команди — 2:0. Він же, реалізувавши наприкінці поєдинку пенальті, довів справу до розгрому.


Футболісти «Кременя» на офіційному рівні ще жодного разу не перемагали «Ниву» на її полі. Проте звітний матч проходив не в Тернополі, а в селищі Вишнівець, де «Нива» грала ще в другому дивізіоні. Та це не допомогло гостям відсвяткувати довгоочікувану звитягу, хоч вони й вийшли вперед наприкінці першого тайму після влучного удару Станіслава Сорокіна. На 58-й хвилині тернополянин Ігор Гаталі вирівняв становище. Невдовзі «Кремінь» змусив капітулювати господарів ще раз. 1:2. Та все ж останнє слово залишилося за «Нивою»: на 82-й хвилині Сергій Кисленко врятував свою команду від поразки. 2:2.


«Альянс» і «Гірник-Спорт» у попередньому турі здобули перемоги з розгромним рахунком. До речі, минулого сезону в очному протистоянні в розіграші Кубка України вони теж потішили високою результативністю. Проте сьогодні найшла коса на камінь. Суперники намагалися діяти швидко, не бракувало гострих флангових проходів, але на висоті були воротарі. Долю цікавого протистояння вирішив єдиний гол, забитий універсалом гостей Дмитром Семенівим на 75-й хвилині. Ця звитяга дозволила «Гірнику-Спорту» закріпитися на другому місці.


Посприяла цьому й «Волинь», яка сенсаційно вдома поступилася аутсайдеру — «Авангарду». На 78-й хвилині Арсентій Дорошенко забив переможний гол. 0:1.

Інтерес до матчу «Металіст 1925» — «Оболонь» підігрівався й тим, що новий керманич пивоварів, відомий у минулому півзахисник Павло Яковенко, розпочинав свою футбольну кар’єру саме в Харкові. Обидві команди в попередньому турі програли, і їм дуже кортіло реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Краще це вдалося киянам. На 69-й хвилині автором переможного голу став Олексій Майданевич.


Перша ліга. 10 тур


31.10.2020


«Полісся» — «ВПК-Агро» — 3:1

«Агробізнес» — «Прикарпаття» — 3:0

«Кристал» — «Верес» — 2:3

«Нива» — «Кремінь» — 2:2

«Альянс» — «Гірник-Спорт» — 0:1

«Волинь» — «Авангард» — 0:1

«Металіст 1925» — «Оболонь» — 0:1

«Чорноморець» — «Миколаїв» — 2:0