1 листопада 2020 09:33
2

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: "Судьи не давали "Днепру-1" размахнуться на поле в матче с "Динамо"

Післяматчевий коментар головного тренера СК «Дніпро-1» Ігоря Йовічевіча.


— Наскільки важко було грати за сьогоднішніх погодних умов?

— Погода була однаковою для обох команд. У грі ми віддали усі сили, команда – молодці. У першому таймі практично контролювали гру без м’яча. Це було заплановано, і ми практично нічого конкретного не дали створити «Динамо». Перший м’яч влетів у власні ворота через рикошет, а другий прийшов після підбору, чого можна було уникнути. Перед перервою це трохи вплинуло на нас, але команда моментами виглядала дуже здорово. Цей результат не змінить напрямок, який ми обрали. Тож, від цього матчу взяли багато позитивного, віддали всі сили, показали характер та самовідданість. Рухаємось вперед – зараз дуже важливий матч з «Колосом». Хочемо перед перервою подарувати вболівальникам перемогу.

— Після перемоги над «Десною» ви сказали, що у команди є яйця. Сьогодні змогли їх показати?

— Думаю, ви побачили, що команда билася за кожний м’яч. «Динамо» — хороша команда. Топ-рівня. Ми показали все, що маємо на даний момент. Не вистачило пару футболістів, які не могли грати через контракт, Дугласа, який є важливим для команди, але, вважаю, з часом ми станемо ще конкурентоздатнішими. Думаю, ми показали сьогодні хороший футбол, особливо у першому таймі, коли діяли без комплексів.

— Оцініть виконання Назаренка у моменті з голом та його потенціал…

— Я б відзначив всю комбінацію перед голом. Це мене більше цікавить як тренера. Гол – це нагорода за те, що робили на тренуваннях, а індивідуальні якості гравця можуть бути помітнішими, коли він грає на команду. Коли вся команда робить крок вперед і може тебе засвітити.

— У який футбол хоче грати «Дніпро-1» Ігоря Йовічевіча?

— В агресивний футбол з м’ячем, жити на половині поля суперника. Але, звичайно, суперник теж грає. Треба намагатися домінувати у всіх сегментах сучасного футболу. «Шахтар» і «Динамо» показали у Європі, як грати від оборони. В УПЛ вони домінують, а в Європі суперники змушують грати від оборони. Тож, сьогодні команди мають домінувати у всіх фазах гри. У цьому напрямку є достатньо простору для прогресу.

— Навіть вболівальники «Динамо» у коментарях до трансляції писали, що арбітр не давав розвернутися гравцям «Дніпра-1». Чи згодні ви з цим? Прокоментуйте роботу судді.

— Ці коментарі мають сенс. Я теж помітив, що у наш бік було достатньо карток, і не завжди фоли фіксувалися у протилежний бік. Суддівський комітет буде оцінювати, але так, я відчув, що сьогодні нам не давали розмахнутися на полі.

— Довбик, виходячи сам на сам, не впав, а могла б бути червона картка…

— Суддівство буде розбирати суддівський комітет, а я як тренер розбиратиму гру з тактичного боку. Результат не змінює наш шлях. Ми виходимо зі стадіону з піднятою головою. Поразка завжди неприємна, але ми виносимо багато позитиву.
кинулось в очі, що Дніпро погано грав в пас, гра в один-два дотики команді даються важко, в усякому разі на фоні такого суперника. дуже багато браку в передачах, це дуже дратувало, мабуть низький рівень індивідуальної майстерності багатьох гравців. Дніпро ще дуже сирий для великих завдань.
«Після перемоги над «Десною» ви сказали, що у команди є яйця. Сьогодні змогли їх показати?»

Ну что за вопросы?..

Так и ожидалось в дальнейшем:
* «Оцініть яйця Назаренка у моменті з голом та його потенцію...»
* «Навіть вболівальники «Динамо» у коментарях до трансляції писали, що арбітр не давав показати яйця гравцям «Дніпра-1». Чи згодні ви з цим? Прокоментуйте роботу судді»
* «Довбик, виходячи сам на сам, не показав яйця, а могла б бути червона картка»

Мне кажется, такая лексика не украшает официальные мероприятия, которые смотрят в том числе и дети (разных полов). И если у тренера на эмоциях что-то после игры и вылетело, то совсем незачем это продолжать повторять.