27 жовтня 2020 21:10

Карлос ДЕ ПЕНА: "Раньше у нас не было четкой идеи, как мы хотим играть. Сейчас у нас все это есть"

Динамiвець Карлос де Пена розповiв про тренера команды Мiрчу Луческу.


– Луческу просто сказав, що зараз він на 100% належить «Динамо», хоче перемагати з цією командою, а гравців зробити лідерами. І хоче найкращого для нас, бо це буде найкраще для нього. Він не говорив багато, але його слова дуже нас надихнули. Такий тренер вміє мотивувати. Особисто я дуже щасливий, що він тут.


– Складається враження, що зараз гравці точно знають, що мають робити на полі. Раніше такого не було?


– Одна з найкращих рис тренера – він чітко знає, чого хоче. Він говорить кожному гравцеві, які його функції, що він має робити в різних ситуаціях – при атаці, захисті, коли ми з м’ячем і без м’яча. Кожен футболіст, який починає матч в старті чи виходить на поле з лавки запасних знає свою роль у команді і розуміє, що найкраще для команди.


В «Динамо» на першому місці команда, а не індивідуальності. Якщо заради загального результату потрібно більше бігати чи жертвувати собою, то всі це робитимуть. На поле виходять тільки 11 футболістів стартового складу, але важливий кожен гравець. Тим більше тепер, коли можна використовувати п’ять замін. Дуже важливо, щоб усі були зосереджені, мотивовані і виконували те, що їм говорить тренер. У футболі ніколи не знаєш, що може трапитися. Можливо, футболіст, який вийде на останні п’ять хвилин, виграє матч для команди. Він такий же важливий, як і той, хто грає всі 90 хвилин.


Я нікого не критикую, але, можливо, раніше у нас не було чіткої ідеї, як ми хочемо грати. Зараз у нас все це є. Ми розуміємо, який стиль футболу хочемо показувати.


– Що Луческу вимагає від вас на полі?

– Він хоче, щоб вінгери зміщалися в центр і звільняли простір для крайніх захисників. Також, щоб багато працювали з м’ячем і зв’язували півзахисників з гравцями групи атаки.


Особисто мені Луческу дав впевненість і допомагає стати кращим футболістом. Я працюю над своїми слабкими якостями і намагаюсь вдосконалити свої сильні сторони. Щасливий, що мені вдалося забити вже чотири м’ячі. Я атакувальний гравець, але також допомагаю команді в захисті. Те, що Містер просить мене виконувати на полі, робить мене більш досконалим футболістом.