27 жовтня 2020 18:19

Карлос ДЕ ПЕНА: "Миколенко ждет великая карьера, Попов и Цитаишвили - большие таланты"

Динамiвець Карлос де Пена розповiв про найбiльш прогресуючих одноклубникiв.


– Хто з молодих гравців «Динамо» показав найбільший прогрес?


– Кожного сезону у складі команди з’являються власні вихованці. Це важливо для клубу і розвитку гравців. У «Динамо» справді дуже хороше майбутнє. Всі знають, на що здатен Вітя Циганков. Ми бачили його в «Динамо» і національній збірній України. Миколенко – неймовірний гравець, який може зіграти зліва і в центрі захисту. На нього чекає велика кар’єра. Те саме можна сказати про Шапаренка. Жора Бущан – чудовий воротар. Він показав це в «Динамо» і національній збірній України. Особливо, у матчах проти Німеччини та Іспанії і в Лізі чемпіонів.


Також у нас є гравці, які зараз грають не так багато, але вони великі таланти – Попов, Цітаїшвілі. Дуже радий за них – вони майбутнє «Динамо». Ці футболісти з дитинства у клубі, багато працювали і заслуговують грати у першій команді. Сподіваюсь, що вони продовжать рости, будуть успішно виступати в «Динамо» багато років чи перейдуть в іншу лігу.


Академія клубу виконує чудову роботу. Інколи я дивлюся матчі юнацьких команд «Динамо» і бачу прогрес у грі молодих футболістів. Чимало з них за 2-3 роки будуть у першій команді. Це стиль «Динамо» – розвивати власних вихованців і давати їм шанс показати себе у великих змаганнях.