25 жовтня 2020 08:05

Вторая лига. "Энергия" притормозила "Металл", но харьковчане ощутимо опережают преследователей

У восьмому турі було перенесено поєдинок «Черкащина» — «Яруд» через спалах коронавірусу в маріупольській команді. Оскільки відразу 11 футболістів перебувають на самоізоляції, а ще п’ятеро дискваліфіковані й травмовані, тренерському штабу не вдалося зібрати необхідну кількість гравців.


У тій самій групі «Б» перших очкових втрат зазнав фаворит — «Метал», який на своєму полі не зміг здолати опір середняка — «Енергії». І харків’яни повинні нарікати тільки на себе, адже наприкінці першого тайму не реалізували пенальті. Утім, підопічні Олександра Кучера продовжують упевнено випереджати переслідувачів.


А у групі «А» сталися зміни на тренерському містку відразу у двох командах. «Чайку» замість Тараса Ільницького очолив Олександр Щербаков — авторитетний у минулому футболіст, якому допомагатиме В’ячеслав Богодєлов. Під їхньою орудою команда з Петропавлівської Борщагівки дала бій «Поділлю», що не приховує своїх намірів підвищитися в класі. Господарям вдалося нейтралізувати лідера атак гостей Фаді Салбака, й у підсумку було зафіксовано нульову нічию.


А біля керма «Рубікону» опинився Сергій Литовченко, відомий за роботою в київському «Арсеналі». Його асистентом став Віталій Розгон. Клубне керівництво поставило перед ними завдання здобути одну з перепусток до першого дивізіону. Сьогодні «Рубікон» з’ясовував стосунки з «Діназом», в якого також амбітні плани на сезон. Усе найцікавіше відбулося в другому таймі: на 59-й хвилині універсал господарів Євген Чепурненко реалізував пенальті, а ще за 10 хвилин Артем Бафталовський змусив гостей капітулювати вдруге. 2:0.


У цій групі останнім часом після кожного туру змінюється лідер. Звитяга над резервістами «Оболоні» дозволила очолити турнірну таблицю «Епіцентру». Завадити цьому міг «Ужгород», але він удома неочікувано втратив очки у протистоянні із «Черніговом».


Друга ліга. 8 тур


Група «А»


23.10.2020

«Оболонь-2» — «Епіцентр» — 0:3

«Карпати» Л — «Волинь-2» — 0:4

«Карпати» Г — «Буковина» — 3:1


24.10.2020

«Калуш» — «Нива» — не відбувся

«Чайка» — «Поділля» — 0:0

«Діназ» — «Рубікон» — 2:0

«Ужгород» — «Чернігів» — 1:1


Група «Б»


23.10.2020

«Дніпро» — «Таврія Сімферополь» — 2:2

«Метал» — «Енергія» — 0:0


24.10.2020

«Черкащина» — «Яруд» — не відбувся

«Реал-Фарма» — «Миколаїв-2» — 2:1

«Кривбас» — «Балкани» — 1:0

«Нікополь» — «Перемога» — 1:1