20 жовтня 2020 13:06
13

Игорь ДЕДЫШИН: "Динамо" приложило все усилия, чтобы матч с "Рухом" состоялся при пустых трибунах"

Генеральний директор «жовто-чорних» Ігор Дедишин в інтерв’ю клубному медіацентру розповів про ситуацію довкола матчу з «Динамо» та те, яким чином вболівальникам будуть повертати кошти за квитки.


– Ігоре Михайловичу, багатьох уболівальників цікавить питання, чому оголосили про те, що матч з «Динамо» відбудеться без глядачів, лише у п’ятницю?


– Справді, про рішення Кабміну ми дізнались зі ЗМІ у вівторок ввечері. Але у цьому рішенні йшлося, що гру з глядачами можна провести після остаточного рішення комісії МОЗ. Попри те, що у середу був вихідний, клуб оперативно відправив листа міністру охорони здоров‘я Степанову і робив усе можливе, аби отримати дозвіл. Прагнули провести гру проти «Динамо» у присутності глядачів, готували для уболівальників справжнє свято. За годину до матчу у нас була запланована розважальна програма на стадіоні, конкурси, виступи музичних гуртів та груп підтримки. До речі, відповіді на наше звернення від міністра Степанова ми не отримали й досі. Підозрюю, що вже й не отримаємо.


– Чи були шанси провести цей матч з глядачами?


– У вівторок наша збірна у Лізі Націй грала проти Іспанії з глядачами, у четвер стало відомо, що за погодженням міністра Степанова вболівальникам дозволили теж бути присутніми на грі «Динамо» – «Ювентус» у Лізі Чемпіонів. Ми не розуміємо, чим відрізняється міжнародний матч від гри внутрішнього чемпіонату. Ми не розуміємо, яким чином працюють кінотеатри в країні, заклади громадського харчування, проводяться спортивні змагання в об’єктах закритого простору, де ризик заразитись на COVID-19 більший. А футбольний матч чемпіонату України, що мав відбутись на стадіоні, що є об‘єктом відкритого простору, неможливо проводити. А хіба на матчах міжнародного рівня коронавірус веде себе якось по іншому, ніж на матчах внутрішньої першості? Всі ж розуміють абсурдність ситуації і прийняття рішень, всі ж бачать подвійні стандарти. Наголошую, що ми, як клуб, повністю підтримуємо усі заходи, впроваджувані урядом в боротьбі з пандемією. Проте категорично не поділяємо такі різні підходи до реалізації цих заходів. Змушені стверджувати, що нас силовим методом примусили грати без глядачів. Хотів би передати великий привіт міністру спорту Гутцайту, який дозволив собі телефонним дзвінком директору Арени Львів заборонити впускати людей на стадіон. Ми прекрасно розуміємо, що ціна квитків на матчі Ліги чемпіонів на іншому державному стадіоні, НСК «Олімпійський», є неспівмірною з внутрішніми змаганнями, і це великий прибуток для грандів і для стадіону, але потрібно також пам’ятати і про маленькі клуби, які, зокрема, повинні платити за оренду стадіону незалежно від того є вболівальники на трибунах, чи ні, отримає клуб дохід, чи ні. Також хотів би висловити своє обурення і нечесною, на наш погляд, поведінкою київського «Динамо», яке доклало усіх зусиль, щоб наш матч відбувся за порожніх трибун. Чудово розумію мотивацію київського клубу, але такі дії не прикрашають цей великий клуб. Для наших прихильників суботня гра була можливістю побачити наживо київське «Динамо». Ще до середи на матч було продано кілька тисяч квитків. Тож ми робили усе можливе, аби отримати дозвіл зіграти з глядачами. На жаль, у п’ятницю стало зрозуміло, що такого дозволу нам не дадуть. Хоча ми були готові забезпечити дотримання усіх санітарних норм. Після того, як отримали остаточне рішення, зупинили продаж квитків і поінформували про ці зміни уболівальників. Ще раз хочу попросити вибачення у наших прихильників за спричинені незручності. Тим більше, знаємо, що деякі вболівальники планували приїхати до Львова з інших міст заради цього поєдинку.


– Як вболівальникам повернути витрачені кошти?


– Ми готові повернути ці кошти у повному обсязі. Якщо людина купила перепустку онлайн, то минулого понеділка на її електронну адресу вже прийшов лист від нашого партнера kontramarka, в якому знаходиться детальна інструкція, як повернути свої гроші. Кошти повернуться на карту покупця. Якщо ж квиток купувався готівковим способом, у такому випадку клієнт може повернути свої гроші у тій касі, де й купував перепустку.


Також ми пропонуємо варіант заміни квитка на гру проти «Динамо» на квиток на наступний домашній поєдинок «Руху», який відбудеться з уболівальниками. У такому випадку усі гроші, які вболівальник не повертає, підуть на благодійність. А саме, на допомогу одній з львівських лікарень, яка веде боротьбу з COVID-19, та воїнам АТО. Про що ми офіційно відзвітуємо на нашому сайті.


– Коли відбудеться наступна гра з уболівальниками?

– Цього зараз ніхто не знає. Ми, як і всі, в першу чергу прагнемо, щоб цей вірус якнайшвидше відступив. Згідно закону, гра з уболівальниками можлива, коли Львів знову опиниться як мінімум у жовтій зоні. Будемо слідкувати за цією ситуацією, вірити в краще та робити усе можливе, щоб наші уболівальники могли підтримувати нашу команду дистанційно, поки вхід на стадіон закритий.

А какие именно усилия???
Да вы что! Вонь подняли! Вас попросили поменять местами выездной и домашние матчи, чтоб 10 человек, которые играли с Испанией не метались во Львов и назад перед игрой Лиги Чемпионов! Вам было принципиально играть дома, вот и сыграли! Как вы к людям, такое же отношение и к Вам!