20 жовтня 2020 08:10

Уик-энд для футболистов сборной Украины: мячи Яремчука, Макаренко и эпический камбэк Ярмоленко

Перший після міжнародної паузи клубний вік-енд для футболістів, яких Андрій Шевченко запрошував на жовтневий збір національної команди, видався напруженим та результативним.


У п’ятницю, 16 жовтня, Ігор Харатін та Олександр Зубков допомогли «Ференцварошу» здобути перемогу над «Кішвардою» (2:0) і вийти на перше місце в турнірній таблиці чемпіонату Угорщини.


У суботу, 17 жовтня, «Аталанта» Руслана Маліновського в Серії А зазнала розгромної поразки на виїзді від «Наполі» з рахунком 1:4.


У чемпіонаті Бельгії програв і «Гент» Романа Яремчука, Романа Безуса та Ігоря Пластуна. Команда українців поступилася у гостях «Серкль Брюгге» (2:5), а Яремчук записав до свого активу забитий м’яч та результативний пас.


Гол Євгена Макаренка приніс його «Кортрейку» перемогу над «Мехеленом» (2:1), а «Брюгге» Едуарда Соболя розійшовся миром зі «Стандардом» (1:1), але піднявся на вищий щабель турнірної таблиці Про Ліги.


В українській Прем’єр-лізі «Шахтар» розбив «Львів» — 5:1. У складі гірників на поле виходив квартет збірників: Валерій Бондар, Сергій Болбат, Марлос та Віктор Коваленко (останній відзначився двома голами й однією результативною передачею).


Київське «Динамо» на виїзді здолало «Рух» (2:0). У команді Мірчі Луческу у матчі взяли участь одразу 10 гравців збірної України: Георгій Бущан, Віталій Миколенко, Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв, Владислав Супряга та Віктор Циганков, що записав на свій рахунок гольовий пас.


«Зоря» з Микитою Шевченком у складі розійшлася миром із «Колосом» (1:1).


У неділю, 18 жовтня, «Вест Хем» Андрія Ярмоленка врятувався від поразки в лондонському дербі з «Тоттенхемом», поступаючись по ходу поєдинку — 0:3 (3:3).


В УПЛ «Ворскла», за яку повний матч провів Дмитро Різник, обіграла «Олімпік» (1:0), а «Десна» з Юхимом Коноплею у складі поступилася «Дніпру-1» — 0:2.


Нарешті, у чемпіонаті Бельгії гольовий пас Богдана Михайліченка не допоміг його «Андерлехту» обіграти «Ауд-Хеверле» (2:2).