19 жовтня 2020 15:30

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Отсутствие Роналду наоборот усложняет задачу для "Динамо"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному інтерв’ю bookmaker-ratings.com.ua поділився очікуваннями від першого матчу «Динамо» в Лізі чемпіонів проти «Ювентуса».


– Як вам «Ювентус» напередодні зустрічі з «Динамо»?

– «Ювентус» – непростий суперник і вміє грати в різний футбол. Захист може діяти і в два центральних захисники, і в три. Переважно «Стара синьйора» домінує на полі, це підтверджують статистичні дані. Гравці за матч виконують близько 500-600 передач. Брак на рівні 10%. Ця команда вміє контролювати хід гри.

– Що можете сказати про перші кроки Пірло в якості тренера?

– Уважно стежу за роботою Андреа Пірло, хоча поки мало інформації. Так, можна сказати, що йому не вистачає тренерського досвіду, проте він, безумовно, талановитий.

– Що «Динамо» може протиставити «Ювентусу»?

– Динамівці повинні не забувати, що вони футболісти і теж вміють грати у футбол, тому потрібно створювати моменти поблизу чужих воріт. Зрозуміло, «Динамо» не буде домінувати на полі, радше навпаки. Проте Луческу може вибудувати збалансовану гру. Це він довів у перших матчах. Усе залежатиме від того, як зіграє лінія захисту. Загалом після перемоги збірної України над Іспанією гравці перебувають у хорошому настрої. Бущан – натренований.

Для того, щоб взяти очки проти італійців, потрібно докласти максимум дисципліни та самовіддачі. Тільки тоді можна розраховував на позитивний результат. «Ювентус» домінуватиме, «Динамо» шукатиме щастя на контратаках. Можливо, в кінці зустрічі і кияни зможуть провести комбінаційні й позиційні атаки. Такий сценарій простежується. Українцям доведеться битися за кожне очко. Подарунків у Лізі чемпіонів не буде.

– Як вплине на «Юве» відсутність Роналду?

– Звісно, «Ювентус» з і без Роналду – це різні команди. Як на мене, краще б був Кріштіану. На одного гравця, який допомагає в захисті, у суперника було б менше. Відсутність Роналду навпаки ускладнює завдання для «Динамо». В Пірло є велика група футболістів, які можуть вирішити долю матчу.

– Який у вас прогноз на поєдинок?

– Складно передбачити результат, найкращий варіант для ставки – обидві команди заб’ють.