8 жовтня 2020 22:12
2

Сборная Украины: вечерняя тренировка, ожидание прибытия Бондаря, Марлоса и Коваленко, коронавирус у Матвиенко и Мораеса

Синьо-жовті прибули до Києва з Парижа сьогодні близько о 15.30 і одразу вирушили до столичного готелю «Опера». Там на команду вже чекав воротар Микита Шевченко, якого тренерський штаб викликав до збірної напередодні.


Увечері Микита провів своє перше після трирічної перерви тренування з національною командою, що відбулося на полі НТК імені Баннікова. Тим часом Георгій Бущан спостерігав за діями партнерів збоку: він отримав можливість відпочити після вчорашнього матчу, насиченого неприємними для голкіпера подіями.

У вечірньому тренуванні взяли участь усі 19 польових гравців, присутніх у таборі збірної. Перша частина заняття була спільною, а потім команда розділилася. Гравці, які вчора провели на полі один тайм чи більше, отримали можливість побити по воротах чи пограти у квадрат.

Тим часом із шісткою у складі Олександра Караваєва, Сергія Сидорчука, Ігоря Пластуна, Едуарда Соболя, Володимира Шепелєва та Романа Безуса займався додатково тренер з фізпідготовки Андреа Аззалін. Ці хлопці потребували більшого фізичного навантаження, оскільки або не брали участі у вчорашньому матчі, або зіграли в ньому близько 30-ти хвилин. Тому їхній функціональний стан слід було привести у відповідність до фізичних кондицій решти гравців.

Завтра до табору збірної України прибудуть три гравці донецького «Шахтаря» — Віктор Коваленко, Ромеро Марлос, а також центрбек Валерій Бондар, якого тренерський штаб довикликав сьогодні. Водночас Микола Матвієнко та Жуніор Мораес, ПЛР-тести яких показали сьогодні позитивні результати, не зможуть допомогти національній команді в іграх з Німеччиною та Іспанією.

Таким чином, кількість гравців, які через травми чи коронавірус не змогли частково чи повністю взяти участь у жовтневому зборі, становить 14 осіб, із них інфікованих COVID-19 — 6.

Завтра на збірну чекають офіційні передматчеві заходи — прес-конференція головного тренера та гравця і тренування на НСК «Олімпійський».

Олександр Гливинський
А нах.я Бондар?
Марлос не нужен, а вот Матвиенко был бы полезен.