2 жовтня 2020 12:26

Олег САЛЕНКО: "Динамо" и "Ференцварош" будут бороться за третье место"

За підсумками жеребкування Ліги чемпіонів стало відомо, що київське «Динамо» у своїй групі зіграє з італійським «Ювентусом», іспанською «Барселоною» і угорським «Ференцварошем». Своєю думкою щодо суперників «Біло-синіх» з bookmaker-ratings.com.ua поділився колишній нападник «Динамо» Олег Саленко.


— Пане Олеже, противників для «Динамо» в груповому раунді Ліги чемпіонів гірше не придумаєш?


— Якщо говорити про «Ювентус» і «Барселону», то так. Ці команди будуть претендувати на перемогу в турнірі. Особливо це стосується туринців, які не вигравали Лігу чемпіонів з 1996 року. Та й від каталонців вболівальники зачекалися перемоги. Як-не-як, а з останнього їхнього тріумфу в цих змаганнях пройшло вже п’ять років. Але з іншого боку, цікаво буде побачити дуель «Динамо» проти «Ференцвароша» Сергія Реброва. Ну і не варто забувати, що на нас чекає протистояння Кріштіану Роналду і Ліонеля Мессі. Це, може, навіть головна родзинка групового раунду Ліги чемпіонів.


— На що «Динамо» зможе претендувати на груповій стадії турніру?


— Передстартові розклади говорять про те, що український і угорський клуби розіграють третє місце, яке дає право потім зіграти в 1/16 фіналу Ліги Європи. Хоча у футболі всяке буває… Це Ліга чемпіонів для динамівців буде в якоюсь мірою школою, адже багато хто з хлопців не нюхали пороху матчів такого калібру.


— Що нинішнє «Динамо» зможе протиставити європейським грандам?


— Мені чомусь здається, що з «Барселоною» буде легше. У каталонців є деякі проблеми в обороні і цим можна скористатися, якщо, звичайно, динамівці чітко виконають вимоги головного тренера. А ось «Ювентус» діє більш компактно. Тут важливо перекрити всі зони в обороні, а в контратаках задіяти фланги з подальшими передачами в центр на Супрягу, або використовувати нападника через центральну зону з проникаючими пасами. Швидкість у форварда є, та й корпусом він непогано працює.


— Дуже важливим є досвід в таких матчах.


— Абсолютно правильно. Я вже сказав, що для багатьох динамівців це буде чудова школа. Важливо підійти до матчів Ліги чемпіонів у найкращій формі, тільки тоді можна буде розраховувати на те, що можна буде відібрати очки у «Ювентуса» або «Барселони».


— Хто головний фаворит нашої групи?


— «Ювентус» або «Барселона» мають приблизно однакові шанси на успіх. Для них головна мета — вийти в наступний раунд змагань. Якщо матчі будуть проходити без глядачів, то не матиме великого значення фактор свого поля. Зате самі суперники між собою потім зможуть зіграти не раніше півфіналу…