1 жовтня 2020 12:13
25

Источник: "Динамо" арендует румына из АПЛ

Напередодні першого за останніх чотири роки старту в Лізі чемпіонів команда київського «Динамо» поповнить свій склад 21-річним румунським опорним півзахисником (може зіграти і в центрі захисту) Тудором Бэлуцэ, права на якого належать клубові англійської Прем’єр-ліги «Брайтон».


Джерело «Главкома» в клубі «Динамо» стверджує, що на орендних засадах Белуце виступатиме й у Києві. У послугах гравця зацікавлений особисто Мірча Луческу, а перемовини вів його агент Аркадій Запорожану.

Кремезний, зі зростом 191 см Бэлуцэ народився в Крайові. У 2007-2013 роках він вчився грати в футбол у Школі Ґеорґе Попеску, у 2013-2015-му – в Академії Ґеорґе Хаджі, двох легенд, які вигравали разом із Луческу Кубок УЄФА-2000 в складі турецького «Ґалатасарая».

У 2015 році Бэлуцэ підписав перший професійний контракт з клубом «Віторул» з Констанци, провів за команду впродовж чотирьох років 62 матчі і забив 2 м’ячі. З «Віторулом» Тудор став чемпіоном Румунії-2017 і володарем національного Кубка-2019.

31 січня 2019 року Бэлуцэ підписав контракт на три з половиною роки з англійським «Брайтоном», але залишився у «Віторулі» до кінця сезону. За «Брайтон» румун у минулому сезоні провів один матч у Кубку Англійської ліги. Також в минулому сезоні виступав на правах оренди в голландському клубі «Ден Хаг», де провів чотири поєдинки в нідерландській Ередивізії.


Бэлуцэ залучався до матчів молодіжної збірної Румунії, у її складі поїхав на молодіжний чемпіонат Європи 2019 року в Італії. Там у матчі групового етапу з Хорватією забив гол і допоміг команді вийти у плей-оф.

31 травня 2018 року дебютував в офіційних матчах у складі національної збірної Румунії в товариській грі проти Чилі (3:2), замінивши на 71 хвилині Драґоша Неделку. З того часу провів за румунську збірну 7 поєдинків.

За інформацією ресурсу Transfermarkt, поточна трансферна вартість майбутнього новачка «Динамо» складає € 3,60 млн.


Визитка: Тудор Бэлуцэ

В брайтоне не играл от слова совсем. За ДенХаг 4 матча, 3 поражения с 4 пропущенными голами и одна нулевая ничья, но 2 сезона в Виторуле вроде как за основного был. 4 и 3 место брал тогда Виторул. 21 года в принципе, 2 сезона во взрослом футболе, в Брайтоне нормальная команда как и трансферная политика. Может и зайдет.
Сховати
Barnum, Радует еще то что Луческу умеет работать с молодежью и развивать их
Сховати
Fanat,
Видно по видео что перспектива какая то есть. Опять же, слежу за АПЛ. Брайтон очень адекватная команда, пробует играть не в бей беги. Понятно что в 20 там сразу в АПЛ ему заиграть было нереально.
Сховати
Barnum, божечки яка різниця в що грає Брайтон якщо цей хлопець по факту там не грав?
Сховати
Stas_dinamo, при том и дедушке Лалане и в меньшей степени Алзату до скиллов Сидорчука-разрушителя как Зеленскому до PhD in Economic sciences.
Це вже щось схоже на правду.
Сомнительное усиление... Профессионалам виднее
Динамо Киев Inside
Соль перебирается на сезон на Канарские острова. Пазлы сложились. Официоз вскоре.
Динамо Киев Inside
Welcome Тудор Белуце. Вчера мы предупреждали.
Вот в этот трансфер можно поверить.