24 вересня 2020 18:03
1

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "В Киеве "Динамо" будет тяжелее, чем в Генте"

Відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному інтерв’ю bookmaker-ratings.com.ua прокоментував перший поєдинок «Динамо» з «Гентом» і поділився думками про матч-відповідь у рамках плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.


– Як вам перша зустріч команд у Бельгії?


– Як і передбачав, хто зуміє краще реалізувати свої нагоди, той і переможе. У тактичному плані бельгійська команда прочитала «Динамо», проте не змогла знайти протиотруту. Цей матч розвивався за планом Луческу. Лише в період з 30 по 45 хвилину «Гент» був активнішим.


Гра склалася за таким же сценарієм, як і проти «Шахтаря» та «АЗ». Можу зрозуміти Луческу, який находу повинен приймати рішення і, щонайголовніше, робити результат. Це найлогічніше рішення – грати середнім блоком. Хочеться, звичайно, щоб «Динамо» домінувало на полі, проте, на жаль, підбір виконавців не відповідає цьому завданню.


«Динамо» потрібно додавати в грі першим номером і надійності в діях. У матчі з «Гентом» мені не сподобалося, як зіграла опорна зона через великий відсоток браку. У матчах рівня Ліги чемпіонів – це не годиться. Центр оборони, зважаючи на кадрові проблеми, зіграв непогано.


Багато хто звинувачує Бущана в пропущеному м’ячі, проте я вважаю, що в тому епізоді була персональна помилка Супряги. Владислав відпустив свого гравця, який зміг забити головою. Цей удар не зміг би відбити жоден воротар.


– Чи вирішило «Динамо» питання щодо виходу в груповий етап Ліги чемпіонів?


– Це ще не кінець. У Києві динамівцям буде складніше, ніж у Генті. Супернику втрачати нічого. Бельгійці проаналізують першу гру, зроблять висновки та підуть ва-банк. Тепер уже «Динамо» потрібно буде шукати протиотруту, тому що «Гент» нав’язуватиме боротьбу. Якщо опоненти прилипнуть до захисників, обкладуть кутовими, стандартами та кросами, то можуть виникнути проблеми.


«Динамо» необхідно взяти м’яч під свій контроль і тримати гру в своїх руках. Особливо уважно потрібно зіграти в опорній зоні. Це дозволить довести результат до логічного завершення. Останній бій – він найважчий. «Динамо» в цій грі буде боротися з самим собою, зважаючи на вагу відповідальності. Це буда гра психології та концентрації.

В принципе, со всем согласен, кроме степени вины Бущана в пропущенном голе. На 99% его косяк. Рассчитай траекторию, останься на ленточке и бери спокойно, пущенный по центру мяч.