22 вересня 2020 08:10

Первая лига. Волевая победа Ковальца, откровенность Кривенцова на фоне успеха

У третьому турі першолігового чемпіонату України виокремимо два поєдинки, в яких стосунки з'ясовували команди, що не приховують свого бажання здобути путівки до еліти.


У Києві зустрічалися «Оболонь» та «Чорноморець». Інтерес до цього протистояння підігрівало те, що керманич одеситів Сергій Ковалець ще минулого сезону очолював «пивоварів», також лави «моряків» поповнили Артем Ковбаса та Рінар Валєєв, які раніше захищали кольори киян. І це ж треба, щоб саме Ковбаса, вийшовши на заміну в середині другого тайму, уже за п'ять хвилин вирівняв становище — 2:2! І поки господарі приходили до тями після цієї невдачі, в'юнкий Артур Авагимян після сольного проходу забив переможний для «Чорноморця» м'яч.


«Усе ж справедливим був би нічийний підсумок,— сказав Сергій Ковалець у коментарі офіційному сайту УАФ. — Мабуть, цього разу Фортуна була на нашому боці. Якщо відверто, то я дуже хотів, аби Артем Ковбаса перейшов до «Чорноморця». І варто було йому стати «моряком», як він одразу ж почав виправдовувати сподівання. У «Чорноморці» зараз чимало молоді, і я сподіваюся, що ця вольова звитяга додасть їй упевненості».


А в Харкові зустрічалися «Металіст 1925» і «Агробізнес», який знову не зміг виставити бойовий склад. Щоправда, це аж ніяк не завадило подолянам володіти ігровою перевагою, але в ударі був воротар слобожан Денис Сидоренко, який відбивав усе, що летіло в його бік. Долю цього цікавого матчу вирішив єдиний гол, забитий харків’янином Ярославом Ямполем на початку другого тайму.


«У нас сьогодні багато чого не виходило, — зазначив після фінального свистка керманич «Металіста 1925» Валерій Кривенцов. — Але так іноді буває у футболі: команда грає погано, зате перемагає. «Агробізнес» справив дуже приємне враження, мабуть, це найсильніша команда першої ліги. Звітний поєдинок засвідчив, що нам є ще над чим працювати».


З-поміж сьогоднішніх протистоянь слід зупинитися на матчі «Верес» — «Прикарпаття». Рівняни ще до перерви тричі змушували гостей капітулювати й достроково зняли з порядку денного питання про переможця.


Перша ліга. 3 тур

20.09.2020


«Кристал» — «Полісся» — 0:1

«Оболонь» — «Чорноморець» — 2:3

«Металіст 1925» — «Агробізнес» — 1:0


21.09.2020


«Волинь» — «Нива» — не відбувся

«Гірник-Спорт» — «Кремінь» — 2:0

«Верес» — «Прикарпаття» — 3:0

«Альянс» — «Миколаїв» — 1:0

«Авангард» — «ВПК-Агро» — 2:3