15 вересня 2020 12:13

Владимир ЛЫСЕНКО: "Когда руководство создает для игроков все условия - на эмоциях полностью отдаешься делу"

Форвард «Колосу» Володимир Лисенко, який провів перший історичний гол у офіційному матчі на новому стадіоні, розповів про свої враження від гри проти «Львова», а також відзначив фактор присутності вболівальників та родзинку нової арени:


Володимире, вітаємо з яскравою перемогою! Як відчуває себе футболіст, який забив перший історичний м’яч на новому стадіоні?

Якщо чесно, дуже приємно. Але найбільш приємне те, що на матчі був наш вболівальник. Ми граємо для них, і коли ти забиваєш перший гол на новому стадіоні — це теж для наших вболівальників.

Що можна взагалі сказати про цей розгром над «Львовом»?

Ми цілеспрямовано готувалися до цієї гри. У нас були збори. Не скажу, що сьогодні було важко нам. Важко було на зборах, а у грі ти вже отримуєш задоволення від футболу. Хотілося швидше повернутися до чемпіонату, щоб вже почати грати офіційні матчі. Як на мене, то не потрібно було робити таку довгу паузу після першого туру. Але це рішення нашої Асоціації, яка так вирішила. Тепер у нас попереду наступні ігри, до яких ми будемо готуватися та налаштовуватися на перемогу.


У «Колоса» була беззаперечна перевага у грі зі «Львовом», було безліч моментів. І ви забили два голи, ще одного разу м’яч влучив у стійку…

Ви знаєте, коли керівництво для футболістів робить всі умови, і у плані тренувального процесу, і у плані футболу, і у плані вболівальників, то ти на таких емоціях повністю віддаєш себе справі. Звідси і така розгромна перемога. І так було приємно грати у такій атмосфері. І хочеться, щоб скоріш завершився карантин, і щоб приходили вболівальники на стадіон, і щоб ми їх радували.


Стадіон у англійському стилі, без бігових доріжок. Наскільки відчувається, що вболівальник поруч?

Так, дуже відчувається! І це супер! Таке відчуття, що ти знаходишся на трибуні, а вболівальник на полі. І навпаки. Хочеться, щоб було ще більше людей, адже сьогодні було обмеження за медичним протоколом. А якщо буде все добре в плані завершення епідемії, то у нас буде повний стадіон.

Наступний матч проти «Аріса» у Греції. Чи переглядали суперника?

Ні, у нас на першому плані була підготовка до «Львова». Ми проводили повноцінні важкі збори останні три тижні. Думали тільки про гру чемпіонату. А ось зараз після цього матчу ми вже зосередимося на грі проти «Аріса».


Звісно, і настрій буде чудовий?

Так! Коли йдуть перемоги, то всередині колективу завжди буде чудовий настрій. Коли і в тренувальному процесі, і у матчі, і після нього все класно, то і в команді все класно. Нам залишається лише робити все від нас залежне для перемоги.