14 вересня 2020 15:48

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Динамо" не очень быстро, но меняется в сторону комбинационного футбола"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло склав прогноз на матч кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» Київ – «АЗ» Алкмар.

- Не варто порівнювати матчі чемпіонату та Ліги чемпіонів. Гра з «Десною» не була показовою, це була радше підготовка до «АЗ». Чернігівці цілеспрямовано готувалася до цієї зустрічі, адже в команді немає збірників. Водночас у «Динамо» велика група футболістів роз’їхалася по збірним, а ще одна – травмована. Сконцентруватися на цьому поєдинку було важко.

Після збірних гравці були розбалансовані. Це те саме, коли ви відправляєте свою дівчину у відпустку з подругою, а після приїзду вам здається, що вона тепер дивиться на вас не так і набула нових звичок. І поки все не повернеться до свого звичного стану, не буде впевненості. Коли футболісти потрапляють до інших тренерів, їм буває складно перебудуватися з однієї ігрової концепції на іншу.

Загалом, за моїми спостереженнями, «Динамо» не дуже швидко, але змінюється в бік комбінаційного футболу.

На матч із «АЗ» у мене є два погляди. Перший, як уболівальника, – я не приймаю жодних відмовок. Найголовніше – результат. Другий, як спеціаліста, – матч буде непростим. У цій грі все вирішать дрібниці. Хто краще використає свої нагоди, той і переможе.

«АЗ» зіграло дуже багато товариських матчів і цілеспрямовано готувалося до зустрічі з «Динамо». Український клуб має небагато інформації про стан суперника. Нідерландці зіграли за півроку лише один офіційний матч, проти «Вікторії», в якому їм відверто поталанило.

Прогнозую, що «Динамо» досягне успіху в напруженому поєдинку та переможе в два м’ячі. Кияни грають вдома, тому, якщо не обігравати «АЗ», то що тоді робити в Лізі чемпіонів?