8 вересня 2020 15:05

Макс ЧЕЛИЧ: "Вместе со "Львовом" хочу попасть в еврокубки"

Макс Челіч – один з тих іноземців, які нещодавно підсилили склад ПФК «Львів». 24-річний хорват покликаний зміцнити захисні редути «Львова» та додати обороні впевненості. Про свої перші дні у новій команді та країні, різницю між Хорватією та Україною, персональні завдання та багато іншого Макс Челіч розповів в інтерв’ю клубній інформаційній службі.


-Максе, ПФК «Львів» – твій дебютний клуб в Україні. Розкажи про свої емоції від нової для тебе команди.

-Справді, Україна у моїй кар’єрі – цілком нова країна. Втім, перші мої враження від перебування тут дійсно позитивні. Персонал, головний тренер і гравці прийняли мене дуже добре. Багато хлопців у колективі спілкуються англійською, тому проблем зі взаєморозумінням особливих немає.


-Ти з ПФК «Львів» уже з другого етапу зборів. Як оціниш тренувальний процес команди?

-Як тільки я прийшов, тренування були насправді важкими. Зараз вже набрав необхідного темпу та звик. Як би там не було, мені подобаються складні збори. Ми потребуємо цього, адже сезон насправді доволі довгий. Повинні бути на 100% готовими до чемпіонату.


-Чи встиг уже побувати у нашому рідному місті?

-Так, уже був у центрі міста. Це було справді вражаюче. Я не знав, що Львів настільки гарний. Це щось подібне до напів’європейського, напівіталійського стилю. Мені подобається таке. Багато ресторанів, багато класної музики. Все дуже імпонує.


-Головна різниця, на твою думку, між Хорватією та Україною, судячи по перших днях перебування у нашій країні?

-Можу говорити лише про футбольний бік, адже з побутом наразі не встиг достатньо ознайомитись. Я думаю, умови для тренувального процесу трішки кращі таки у Хорватії. Втім, тут краща організація клубу: наставник, персонал та навіть клубний автобус. Тут все на високому рівні. Я бачу класну команду людей, які хочуть показати хороший результат.


-Чи ти вже знаєш головне завдання на сезон для ПФК «Львів»?

-Наразі нам ще цього не озвучували. Втім, я чув як хлопці розмовляли про те, що хочуть досягти з командою якомога вищих місць, аби отримати можливість поборотись за вихід до Європи. Особисто я ще не можу говорити про це, адже не знаю силу усіх наших опонентів, не маю досвіду виступів у чемпіонаті України. Тим не менш, переконаний, якщо усі будуть мати бажання та віддаватися з усіх сил, то ми досягнемо хороших результатів.


-Що особисто плануєш здобути у футболці «Львова»?

-Хочу разом з командою потрапити до єврокубків. Не знаю наскільки це можливо за поточного стану справ. Завжди, втім, хочу перемагати і битися заради найвищих цілей. Для мене не існує інших варіантів. Сподіваюся, ПФК «Львів» битиметься за вихід до єврокубків. Принаймні особисто робитиму для цього усе від себе залежне.