6 вересня 2020 08:08
1

Первая лига. Волевая победа "Альянса", неожиданность в Луцке и победа "Николаева" в южном дерби

Не всі першолігові команди змогли сьогодні стартувати в чемпіонаті України.


Через позитивні тести на коронавірус у «Прикарпатті», «Агробізнесі» та «Вересі» поєдинки за участю цих колективів були перенесені на більш пізній термін. Ті ж матчі, що відбулися, викликали чималий інтерес, зокрема, південне дербі між «Кристалом» та «Миколаєвом».


Херсонці повернулися до другого за силою дивізіону після багаторічної перерви й хотіли довести невипадковість цього злету. Але, незважаючи на підтримку вболівальників, яким було дозволено бути присутніми на трибунах, ініціативою заволоділи більш досвідчені гості, й уже на 10-й хвилині миколаївцю Дмитру Сулі вдалося стати автором першого голу в поточному першоліговому чемпіонаті. Херсонці після перерви зуміли відігратися після пострілу Івана Гливого, проте на 80-й хвилині Богдан Кушніренко забив переможний для «Миколаєва» гол.


А як не виокремити поєдинок у Сумах між «Альянсом» та «ВПК-Агро», які вели завзяту боротьбу ще із часів виступів на аматорському рівні? До речі, команда з Дніпропетровської області є незручним суперником для «Альянсу». Пригадується, минулого сезону підопічні Сергія Соловйова двічі брали гору над візаві з Липової Долини. Здавалося, що цю традицію не буде порушено й сьогодні, адже універсалу гостей Богдану Шмигельському вдалося на 11-й хвилині забити швидкий гол. Господарі доклали чималих зусиль, аби досягти зламу, проте лише в компенсований до першого тайму час Костянтин Ярошенко вирівняв становище. Цей успіх додав підопічним Юрія Ярошенка натхнення й упевненості у своїх силах, й у другому таймі «Альянс» схилив шальки терезів на свій бік. Спочатку захисник «ВПК-Агро» Михайло Васильєв спрямував м’яч у свої ворота, а невдовзі Микола Агапов ще раз змусив капітулювати кіпера гостей. Єдине, що вдалося футболістам «ВПК-Агро», так це зменшити відставання в рахунку до мінімуму після влучного удару Владислава Горбаченка. 3:2.


«Наші поєдинки завжди проходять у впертій боротьбі, — зазначив головний тренер «Альянсу» Юрій Ярошенко в коментарі офіційному сайту УАФ. — На мою думку, у другому таймі далася взнаки наша перевага у функціональній підготовці, що дозволило перехопити ініціативу. Хоча не можу сказати, що ті футболісти, які наприкінці матчу вийшли на заміну, підсилили нашу гру».


А в Краматорську з'ясовували стосунки команди, які значно оновили свої лави. Не дивно, що в першому таймі суперники обмінялися забитими м’ячами, авторами яких стали саме новобранці — одесит Дмитро Поспєлов та краматорець Сергій Майборода. Гості намагалися зробити гарний подарунок своєму наставнику Сергію Ковальцю, якому 5 вересня виповнилося 52 роки. І це їм вдалося. Переможний гол у середині другого тайму записав до свого активу Роман Яловенко.


Доволі несподівано розгорталися події в поєдинку в Луцьку, де «Волинь» приймала «Кремінь». Новий керманич лучан Василь Сачко не приховував, що перед командою стоїть завдання підвищитися в класі. Але ще до перерви гості, яких у міжсезоння очолив ще один відомий фахівець, Олександр Головко, двічі змусили господарів розпочинати із центра поля після ударів Олега Бородая та Богдана Бичкова. На 56-й хвилині Олександр Бондаренко реалізував пенальті, й інтрига повернулася. Проте невдовзі все зіпсував волинянин Антон Євдокимов, якого було вилучено з поля. Гості знову почали контролювати м’яч і таки довели справу до перемоги.


Завершував суботню програму поєдинок у Харкові, де «Металіст 1925» приймав тернопільську «Ниву». Пригадується, три роки тому харківський клуб дебютував на професіональній арені саме протистоянням із «Нивою» в розіграші Кубка України. Тоді в серії післяматчевих пенальті перемогли тернополяни. Сьогодні харків’яни не зуміли взяти реванш. Вони вийшли вперед на 23-й хвилині після удару легіонера Лукаса, та це не вибило з колії гостей: наприкінці першого тайму Дмитро Скакун встановив остаточний рахунок — 1:1.


Перша ліга. 1 тур


05.09.2020


«Агробізнес» — «Полісся» — перенесено

«Гірник-Спорт» — «Прикарпаття» — перенесено

«Оболонь» — «Верес» — перенесено

«Кристал» — «Миколаїв» — 1:2

«Альянс» — «ВПК-Агро» — 3:2

«Авангард» — «Чорноморець» — 1:2

«Волинь» — «Кремінь» — 2:3

«Металіст 1925» — «Нива» Т — 1:1

Наконец то в Сумах на "Юбилейном" ИГРАЕТ, а не мучается симпатичная футбольная команда, а я не могу,сука, сходить на футбол. Грёбанная корона!