10 серпня 2020 16:09

Новости клубов ПФЛ. У "Вереса" сбился прицел, а в "Буковину" вернулся ее капитан

Команди другої ліги, що готуються взяти участь у плей-офф за право виступати в першій лізі, уже завершили підготовку до перехідних матчів.


Схоже, збився приціл у нападників «Вересу», і тому не дивно, що рівняни в останніх спарингах з однаковим рахунком, 0:3, поступилися тернопільській «Ниві» й київському «Динамо». А от у футболістів «Альянсу» із завершенням атак усе гаразд: підопічні Юрія Ярошенка перемогли СК «Полтава» (3:0), «ВПК-Агро» (2:0) і розійшлися миром із «Чайкою» з Петропавлівської Борщагівки (3:3).


Новачок першої ліги, «Полісся», зігравши внічию зі «Львовом» (1:1), поступився донецькому «Олімпіку» (2:3) та хмельницькому «Поділлю» (1:2). Лави житомирської команди залишили Дмитро Задерецький, Євген Корохов та Олександр Мосіюк.


Елітний «Олімпік» також проекзаменував ще один друголіговий колектив — «Діназ». Усе закінчилося підписанням мирної угоди — 2:2. 10 серпня підопічні Володимира Бондаренка проведуть черговий контрольний матч — із «Десною». Більше не будуть захищати кольори «Діназу» Володимир Дмитренко та Сергій Долженко, продовжують перебувати на лікарняному Сергій Русьян та Андрій Карпацький.


Визначилася зі спаринг-партнерами вінницька «Нива», найближчий поєдинок якої, із «молодіжкою» донецького «Шахтаря», заплановано на 12 серпня. У міжсезоння лави подолян залишили відразу вісім гравців основного складу, їх повинні замінити вихованці «Ниви» U-19, які добре себе проявили останнім часом на всеукраїнській арені. Розраховують у «Ниві» й на досвідченого воротаря Івана Карабіна.


Розпочала підготовку до нових випробувань і чернівецька «Буковина». Слід відзначити повернення до команди після доволі тривалої перерви її капітана — Тараса Сивки. У селекційній роботі тренерський штаб «Буковини» розраховує переважно на вихованців місцевого футболу.


Нагадаємо, що адміністрація ПФЛ затвердила декілька рішень щодо фінішу змагань у першій лізі чемпіонату України та матчів плей-офф за право виступати у другому за рейтингом футбольному дивізіоні. Поєдинки заключного, 30-го туру відбудуться 13 серпня — окрім протистояння «Черкащина» — «Миколаїв», що пройде 11 серпня. Перенесений поєдинок 22-го туру «Рух» — «Металург» буде зіграно 10 серпня. Що ж до раунду плей-офф, то перші його ігри відбудуться 16 серпня, а матчі-відповіді — 20-го.


Плей-офф за право виступати в першій лізі


16.08.2020

«Верес» — «Черкащина»

15-а команда першої ліги — «Альянс»


20.08.2020

«Черкащина» — «Верес»

«Альянс» — 15-а команда першої ліги