22 липня 2020 08:05

Первая лига. Очередной шаг "Волыни" в Премьер-лигу, ничья в киевском матче с использованием VAR

У домашньому матчі 25-го туру першої ліги чемпіонату України луцька «Волинь», перебуваючи в більшості, переграла харківський «Металіст 1925».


З-поміж поєдинків 25-го туру чемпіонату України в першій лізі виокремимо два, в яких з'ясовували стосунки команди, що не приховують своїх намірів підвищитися в класі. Передусім маємо на увазі протистояння в Луцьку, де «Волинь» приймала «Металіст 1925».


Основні події в матчі розгорталися після перерви. На 63-й хвилині за друге попередження з поля було вилучено харків'янина Олександра Османа, і господарі доволі швидко реалізували чисельну перевагу. Спочатку після подачі кутового Віталій Приндета вдало зіграв на другому поверсі й відкрив рахунок. А невдовзі легіонер Сіаваш Хагназарі завершив зусилля одноклубників прицільним ударом у верхній кут воріт — 2:0. Таким чином, лучани збільшили свої шанси зійти на п'єдестал пошани.


«Металіст 1925» — із тих команд, які намагаються грати в комбінаційний футбол, використовуючи короткі та середні передачі, — сказав після фінального свистка головний тренер «Волині» Андрій Тлумак. — Ось чому важливо було зіграти компактно, перекрити вільні зони й позбавити гостей контролю над м'ячем. Мої підопічні чітко дотримувалися установки, хоча інколи доводилося діяти другим номером, вичікувати, але в потрібний час вони продемонстрували вміння реалізовувати гольові моменти».


«У нас були серйозні кадрові проблеми, проте це не завадило нам півтора тайма володіти ініціативою, — зауважив керманич слобожан Андрій Демченко. — На жаль, вилучення Олександра Османа, який зіграв безвідповідально, допомогло волинянам переломити хід поєдинку й, діючи в більшості, схилити шальки терезів на свій бік…»


Ще дві команди із чільної групи сьогодні зустрічалися в Києві. За ініціативи УАФ уперше на матчі першолігових колективів («Оболонь-Бровар» — «Рух», на якому працювала арбітр Катерина Монзуль) було застосовано систему VAR. До перерви умови диктували львів'яни, але Ернест та Юрій Климчук свої моменти змарнували. Висунутого на вістря атаки бомбардира «пивоварів» Олександра Батальського гості завдяки надійній підстраховці зуміли нейтралізувати. Частіше контролювали м'яч львів'яни й у другому таймі. Небезпечно пробивав невгамовний Ернест, проте союзником киян стала поперечина. Нічийний підсумок, безумовно, більше влаштував конкурентів «Оболоні-Бровар» та «Руху» в боротьбі за путівки до еліти.


Чемпіонат України. Перша ліга. 25 тур


19.07.2020


«Авангард» — «Агробізнес» — 1:1

«Минай» — «Металург» — 2:1

«Прикарпаття» — «Балкани» — 1:2

«Гірник-Спорт» — «Черкащина» — 2:1

«Миколаїв» — «Інгулець» — 1:2

«Волинь» — «Металіст 1925» — 2:0

«Чорноморець» — «Кремінь» — 5:0


20.07.2020


«Оболонь-Бровар» — «Рух» — 0:0