18 липня 2020 16:11

Новости клубов ПФЛ. "Верес" и "Альянс" готовятся к переходным матчам за места в первой лиге

Оскільки рестарт чемпіонату України серед команд другої ліги не відбувся, усі команди-учасниці змушені були піти у відпустку. Першими з неї повернулися футболісти «Вересу» та «Альянсу», які посіли треті місця у своїх групах, адже вже в серпні на них чекають перехідні матчі за право підвищитися в класі.


«Ми відновили тренувальний процес 1 липня, - сказав керманич «Вересу» Юрій Вірт у коментарі офіційному сайту УАФ. - Спочатку тренувалися вдома, зігравши два спаринги, із «молодіжкою» «Львова» та експериментальним складом «Волині», в яких здобули перемоги — відповідно 4:0 та 5:1. Із 20 липня готуватимемося в Пущі-Водиці, де заплановані контрольні матчі з «Колосом», «Альянсом» та «Шахтарем». Із чемпіоном зустрінемося 30 липня на НСК «Олімпійський», і це буде генеральна репетиція для гірників перед другим поєдинком Ліги Європи з «Вольфсбургом».


Заключний етап підготовки проведемо в Рівному, зіграємо з тернопільською «Нивою» та «Поліссям», яке кілька днів тому очолив Сергій Шищенко. Сподіваємося, що перехідні матчі відбудуться в зазначені терміни (15-го та 19 серпня), ми налаштовані серйозно й докладемо зусиль, аби здобути перепустку до першої ліги».


«Із різних причин у нас виникли проблеми зі спаринг-партнерами, - сказав у коментарі офіційному сайту УАФ головний тренер «Альянсу» Юрій Ярошенко. - Та все ж хочеться вірити, що ігрової практики мої підопічні позбавлені не будуть. Найближчим часом плануємо пройти перевірку боєм у контрольних поєдинках із «молодіжкою» «Дніпра-1», «Вересом» та «Чайкою» (Петропавлівська Борщагівка). Тішить, що всі хлопці здорові й страшенно скучили за футболом. Наразі ми дислокуємося на базі ФК «Вікторія» в Миколаївці, де створені належні умови для підготовки, що дозволить у всеозброєнні підійти до перехідних поєдинків, в яких ми збираємося досягти позитивного результату».


Нагадаємо, що згідно з рішенням Виконкому УАФ у двоматчевому плей-офф за право виступати в першій лізі в сезоні-2020/2021 «Верес» (Рівне) та «Альянс» (Липова Долина) зіграють із командами, які фінішують на 15-му та 16-му місцях у поточному чемпіонаті першої ліги.