12 липня 2020 08:15

Первая лига. "Агробизнес" уступает и теряет первое место, в лидеры вышел "Ингулец"

У поточному турі було відразу кілька поєдинків, в яких стосунки з’ясовували команди, що знаходилися неподалік одна від одної в таблиці, і тому вагомість очкових здобутків значно зростала.


Передусім маємо на увазі протистояння в Минаї, де «містяни» приймали «Металіст 1925». Гості прибули на цей дуже важливий матч без нападника, вихованця закарпатського футболу Роберта Гегедоша, з яким кілька днів тому несподівано розірвали угоду. Перший гольовий момент виник у воріт господарів: на 3-й хвилині Владислав Дмитренко опинився віч-на-віч із кіпером Андрієм Поповичем, але програв цю дуель. Минайці могли відзначитися тільки наприкінці першого тайму. В’юнкий Василь Піняшко знайшов у штрафному майданчику Богдана Оринчака, той із розвороту пробивав у дальній кут, проте трохи схибив.


Зате після перерви підопічні Василя Кобіна діяли вже значно злагодженіше й таки схилили шальки терезів на свій бік. Додав їм наснаги й гол, забитий на 57-й хвилині Петром Стасюком, який вдало зіграв на добиванні. Суперники вели запеклу боротьбу на підступах до штрафного майданчика, і тому у воротарів було обмаль нагод продемонструвати свою майстерність. При цьому керманич гостей Андрій Демченко ледь не вгадав із заміною, однак бразилець Вентура, що з’явився на полі кількома хвилинами раніше, примудрився з близької відстані не влучити у площину. У підсумку «Минай» здобув дуже важливу перемогу й помінявся з харків’янами місцями в турнірній таблиці.


З-поміж матчів, що відбулися в суботу, перш за все треба виокремити протистояння в Луцьку, де футболісти «Волині» знову грали під орудою керманича Андрія Тлумака, який повернувся у стрій після хвороби. Але вже в дебюті господарів шокував кращий бомбардир першої ліги Ніка Сітчінава, який ефектним ударом у падінні відкрив рахунок. Від цього волиняни так і не оговталися, поступившись «Інгульцю» в поєдинку, де на кону було шість очок. До того ж догравали вони в меншості після вилучення Хагназарі.


Футболісти «Агробізнесу» після звитяги у Львові змушені були капітулювати в Горішніх Плавнях. У свою чергу «Рух» дещо реабілітувався перед своїми вболівальниками, збагатившись цінним очком в Одесі. Насамкінець відзначимо «Оболонь-Бровар», яка перемогла в Миколаєві. Діями «пивоварів» у цьому матчі керував Валерій Іващенко, що замінив Олега Мазуренка, якого відправили у відпустку до завершення сезону.


23 тур


10.07.2020


«Металург» — «Черкащина» — перенесено

«Авангард» — «Балкани» — 3:3

«Минай» — «Металіст 1923» — 1:0


11.07.2020


«Прикарпаття» — «Кремінь» — 2:1

«Гірник-Спорт» — «Агробізнес» — 3:2

«Миколаїв» —« Оболонь-Бровар» — 0:2

«Волинь» — «Інгулець» — 0:1

«Чорноморець» — «Рух» — 2:2