9 липня 2020 21:31
1

Олег СМАЛИЙЧУК: "Если стимуляция других клубов запрещена, тогда странно, что комитет этики обратил внимание на проблему только сейчас"

На адресу співвласника ФК «Карпати» Олега Смалійчука прийшов лист від Комітету етики та чесної гри УАФ, в якому його просять надати пояснення щодо можливих порушень Кодексу, а саме стимулювання суперників ФК «Рух».


«Я ніколи не боявся і не втікав від відповідальності за свої вчинки. Готовий до дискусії щодо мого покарання, але за умови того, що правосуддя буде об’єктивним до усіх фігурантів подібних процесів, що мали місце в українському футболі за останні роки. Ні для кого не секрет, що фінансова стимуляція – буденне явище, про це говорять президенти, тренери і гравці, цього не приховують, а подекуди і пишаються. Якщо такі дії є забороненими, тоді мені дивно, що Комітет етики і чесної гри звернув увагу на проблему стимуляції лише зараз. Відповідно, пропоную Голові Комітету Франческо Баранці виступити з роз’ясненням правил гри, аби усі – преса, клуби, уболівальники зрозуміли – що дозволено робити, а що ні. Зрештою, можна запропонувати усім клубам укласти джентльменський договір – звести нанівець практику стимуляції суперників, оскільки вона шкодить нашому футболу», – сказав Олег Смалійчук.
Неоднозначная личность, но здесь я его поддерживаю на 100%! Безобидное, на первый взгляд, стимулирование третьей стороной просто убивает наш футбол, обесценивая стремление к достижению спортивного результата и поощряет стремление срубить бабла в 3-4 матчах сезона, а в остальных курить бамбук, тупо сливая матчи.