8 липня 2020 10:09

В первой лиге - новый лидер: на вершине теперь "Агробизнес"

Футболісти харківського «Металіста 1925» максимально скористалися тим, що після рестарту першолігового чемпіонату їм дісталися суперники, які не входять до чільної групи.


Але третя поспіль звитяга далася підопічним Андрія Демченка в гострій боротьбі. Особливо насиченим на цікаві події був перший тайм протистояння слобожан із «Гірником-Спорт»: тричі м’яч побував у воротах, ще було з півдюжини нереалізованих гольових моментів, а захисник гостей Семен Дяченко був вилучений із поля за фол останньої надії.


Проте, навіть граючи в меншості, підопічні Ігоря Жабченка намагалися на кожну атаку господарів відповідати небезпечним контрвипадом. Досить сказати, що в компенсований час лише відмінна реакція воротаря харків’ян Дениса Сидоренка врятувала господарів від неприємностей, коли він виграв дуель в Іллі Малишкіна.


«Спочатку все складалося для нас дуже вдало, — говорив після фінального свистка керманич харків’ян Андрій Демченко. — Забили швидкий м'яч, згодом опинилися в більшості. Але не реалізували кілька гольових моментів, і гості ледь не покарали нас за таку легковажність. Було два різних тайми: в першому ми диктували умови, а після перерви краще діяли футболісти з Горішніх Плавнів…»


Знову несподіваний результат було зафіксовано в Кременчуці. Нагадаємо, що відразу після рестарту футболісти «Кременя» завдали сенсаційної поразки півфіналісту Кубка України — «Минаю», а в поточному турі ледь не змусили капітулювати амбітну «Волинь». На початку другого тайму Дмитро Сула майстерно пробив зі штрафного над стінкою й відкрив рахунок. Гості врятувалися від поразки лише в компенсований час, коли Денис Кожанов реалізував пенальті. Це вже його 14-й гол в чемпіонаті, і він лише одним влучним ударом поступається лідеру серед бомбардирів — Ніці Сітчінаві з «Інгульця», який відзначився одного разу в переможному матчі з «Авангардом».


І насамкінець — про перенесений матч 20-го туру між «Рухом» і «Агробізнесом», який відбувся сьогодні. Уже в дебюті Юрій Копина після подачі з кутового виграв верхову дуель і вивів «Рух» уперед. На 28-й хвилині Микола Когут із-за меж штрафного майданчика влучно пробив під поперечку й вирівняв становище. Але вже в наступній атаці львів’ян Іван Брюкнер наважився на постріл здалеку, змусивши помилися воротаря гостей Андрія Артима. Невдовзі міг зрівняти рахунок Богдан Семенець, проте примудрився схибити з близької відстані.


Цікаво розгорталися події й після перерви. На 63-й хвилині Богдан Семенець зумів реабілітуватися — 2:2, а за сім хвилин Іван Когут, беручи приклад зі свого брата-близнюка, ще раз змусив капітулювати кіпера господарів Олександра Бандуру. Подоляни здобувають шосту перемогу поспіль, і тепер уже вони очолюють турнірну таблицю.


22 тур


04.07.2020


«Рух» — «Металург» — перенесено

«Балкани» — «Минай» — 1:2

«Агробізнес» — «Черкащина» — 1:0

«Інгулець» — «Авангард» — 3:2

«Кремінь» — «Волинь» — 1:1

«Металіст 1925» — «Гірник-Спорт» — 2:1


05.07.2020


«Чорноморець» — «Миколаїв» — 0:0


06.07.2020


«Оболонь-Бровар» — «Прикарпаття» — 3:3


20 тур


07.07.2020


«Рух» — «Агробізнес» — 2:3