6 липня 2020 21:07

"Монзуль - нормальный судья". Журналист назвал факторы, которые мешают ей в работе

Ведучий програми Профутбол Ігор Циганик в ефірі #ЦиганикLive відповів на запитання щодо призначення Катерини Монзуль головною арбітринею фінального поєдинку Кубка України.


- Монзуль – нормальний суддя, коли сама приймає рішення.Хоча вчорашній матч між Зорею та Олександрією їй абсолютно не вдався. Вона не побачила стовідсотковий пенальті у ворота Олександрії. У моменті з офсайдом, я впевнений, що арбітр його б зафіксував, якби не було ВАРу. Вона просто дозволила дограти і правильно зробила б, тобто, просто не зарахувала б гол. А далі то вже була запара. Особливо коли починають тиснути з кабінки ВАР, то людина пливе.


Взагалі, у нас в Україні є нормальні рефері, коли на них ніхто не впливає і вони просто виходять судити. Коли немає питання між життям між смертю, то вони можуть спокійно відпрацювати, але коли починаються ці ключові матчі і втручаються зовнішні фактори: ті привозять, ті стимулють, ті щось говорять, ті щось наказують…


Момент з пенальті у ворота Олександрії Монзуль дивилася 15 секунд. А коли призначила одинадцятиметровий удар у ворота Зорі, то вона переглядала повтор майже 3 хвилини! І при тому постійно хитала головою, мовляв, ні. В той момент здавалося, що вона не призначить пенальті і просто продовжить гру, а вона все-таки вказала на позначку. Що було сказано їй у навушник? Мені було б цікаво, що говорять між собою рефері. Дайте один раз послухати, щоби просто розуміти, як вони розмовляють і про що.


Зі своїх джерел знаю, що пенальті у ворота Зорі призначили не за те, що Абу Ханна наступив на ногу, а просто за затримку. Але ж вона була обопільна. І я думаю, що Монзуль ніколи б не поставила такий пенальті у живій ситуації.