1 липня 2020 08:55

Первая лига. Ничьи конкурентов - в пользу "Металлиста 1925" и "Волыни"

У 21-му турі першолігового чемпіонату України було відразу кілька поєдинків, в яких зійшлися між собою команди, що претендують на підвищення у класі.


Передусім ідеться про матч між «Минаєм» та «Інгульцем». Закарпатці після сенсаційної поразки минулого тижня у Кременчуці горіли бажанням реабілітуватися перед своїми вболівальниками й зупинити одного з конкурентів. І підопічні Василя Кобіна повинні нарікати тільки на себе, що втратили таку бажану вікторію.


Містяни відкрили рахунок на 39-й хвилині, коли після багатоходової комбінації відзначився їхній кращий бомбардир Анатолій Нурієв. Господарі продовжували гостро атакувати й ще в першому таймі могли зняти з порядку денного питання про переможця, але Богдан Оринчак та Андрій Ткачук схибили з близької відстані.


Після перерви минайці продовжували домінувати й лише поперечина врятувала гостей від другого пропущеного м’яча після пострілу Петра Стасюка. На 55-й хвилині становище «Інгульця» ще більше ускладнилося після вилучення захисника Андрія Семенка, а господарі й надалі розтринькували гольові моменти, коли хибили Олексій Шпак та Василь Пиняшко. Покарання відбулося на 73-й хвилині: після флангового проходу Олександра Козака на випередження вміло зіграв Олександр Мішуренко, який вирівняв становище — 1:1.


Коли учасники матчу в Минаї, який через негоду розпочався із запізненням, ще тільки виходили на поле, вони вже знали результат поєдинку в Миколаєві, де містяни дали бій лідеру — львівському «Руху». Першими до спекотної погоди призвичаїлися господарі, які на 36-й хвилині досягли свого, коли після сольного проходу відзначився новобранець Вадим Яворський. Галичани зрівняли рахунок відразу після перерви, коли чітко розіграну комбінацію завершив влучним ударом Ростислав Русин. Він же в компенсований час міг оформити дубль, але з близької відстані схибив. Оскільки й миколаївці не реалізували свої гольові моменти, нічийний підсумок слід визнати справедливим.


«Я вдячний хлопцям за дотримання ігрової дисципліни, — сказав після фінального свистка головний тренер господарів Ілля Близнюк. — Ми добре вивчили суперника й вирішили не ризикувати, довіривши місце на полі досвідченим виконавцям. Чинили гідний опір і прикро, що пропустили після безглуздої помилки біля своїх воріт. Хоча коли б у кількох моментах не забракло холоднокровності, то сміливо можна було б розраховувати на перемогу…»


Втратами очок «Руху», «Інгульця» та «Миная» відразу скористалися футболісти харківського «Металіста 1925», які прогнозовано перемогли аутсайдера, «Черкащину», і очолили турнірну таблицю. У слобожан два м’ячі до свого активу записав бразильський легіонер Фрейтас Рібейро.


Ще дві команди з чільної групи, «Волинь» і «Оболонь-Бровар», з’ясовували стосунки в Луцьку. Оскільки головний тренер лучан Андрій Тлумак та його помічник Андрій Сапуга перебувають на лікарняному, діями господарів сьогодні керував Руслан Мостовий, який очолює «Волинь» U-19. Суперники не зуміли виставити бойові склади, причому в обох виникли кадрові проблеми з нападниками. Лучанам не міг допомогти травмований бомбардир Станіслав Куліш, а киянам — Олександр Батальський.


На 39-й хвилині нагадав про себе досвідчений Денис Кожанов, який вивів «Волинь» уперед. Це був його 12-й гол у поточному чемпіонаті. «Пивоварам» уже нічого не залишалося, як після перерви різко додавати обертів, аби перехопити ініціативу. Кияни переважно наступали правим флангом, мав нагоду відзначитися Ігор Мединський, але не влучив у падінні у ствір з лінії воротарського майданчика. Обороні «Волині» на чолі з ветераном Тарасом Михаликом довелося докласти чималих зусиль, аби втримати переможний рахунок. 1:0, і «Волинь» наздогнала «Металіст 1925» з «Інгульцем».


21 тур


29.06.2020


«Миколаїв» — «Рух» — 1:1

«Авангард» — «Кремінь» — 1:0

«Металург» — «Агробізнес» — 1:3

«Гірник-Спорт» — «Балкани» — 4:0

«Минай» — «Інгулець» — 1:1

«Черкащина» — «Металіст 1925» — 1:4


30.06.2020


«Прикарпаття» — «Чорноморець» — 0:1

«Волинь» — «Оболонь-Бровар» — 1:0