29 червня 2020 22:25
12

Олег САЛЕНКО: "Многим игрокам "Динамо" урезал бы зарплату вдвое"

Поразка від «Десни» в 28-му турі УПЛ стала для «Динамо» сьомою в поточному чемпіонаті. «Біло-синім» не вдалося відірватися від конкурентів у боротьбі за друге місце. Ця осічка може коштувати киянам місця в ЛЧ. Про причини таких результатів для bookmaker-ratings.com.ua розповів екс-нападник «Динамо» Олег Саленко.


— Потрібно враховувати, що наступна гра у «біло-синіх» проти «Шахтаря», — сказав Саленко. — І хоча «Гірники» вже завоювали чемпіонське звання, на дербі їх не потрібно зайвий раз налаштовувати. А з огляду на нинішні результати «Динамо», можна припустити, що вони можуть і втратити друге місце після 29-го туру…

— Хто винен і що робити?

— Складається таке враження, що деякі гравці виходять на поле, щоб просто побігати. Я не керівник столичної команди, але будь моя воля, то всім гравцям, які не виконують свої функції на полі, урізав би зарплату вдвічі. Потрібно струснути команду, а то виходить, що футболісти не розуміють, в якому клубі вони перебувають.

Так, в колективі є гравці, які носять рояль, а є ті, хто на ньому грає. Так ось в «Динамо» зараз практично не видно виконавців, які носять інструмент. Коли я був гравцем цієї команди, а потім і за часів Валерія Лобановського такого ніхто не міг навіть припустити. Якщо майстерності не вистачає, потрібно віддаватися, а цього щодо нинішніх динамівців я сказати не можу.

— «Динамо» поки утримує за собою друге, лігочемпіонівське місце…

— Думаю, за якістю гри «Зоря» виглядає переконливіше, якщо дивитися картину в загальному плані. Повторюся, якщо «Динамо» програє «Шахтарю», а «Зоря» виграє свій матч, то луганчани можуть і не віддати другу сходинку турнірної таблиці.

Я, як колишній футболіст «Динамо», бажаю тільки перемог цій команді, але поки я не бачу просвіту в якості гри.

— У міжсезоння кадрові зміни неминучі?

— Думаю так. Хоча, якщо Олексій Михайличенко залишиться біля керма команди, йому вирішувати, з ким йти далі. Таке відчуття, що якщо потрапив в «Динамо», отримуєш хорошу зарплату, то можна і не грати. Потрібно міняти ставлення до роботи, інакше в майбутньому нічого доброго з цього не вийде.
Якщо б меньше пив, то може щось і міг би, а так...
Сховати
ZaDynamo, До чого тут це, за собою дивись краще, мораліст недороблений.
Сховати
Kyiv, Окей, я зрозумів, що тобі важлива думка Саленка. Я його, до речі, теж поважаю, саме як відмінного гравця і пам'ятаю, як добре він грав. Між іншим бачив гру вживу(за Леганес здається). Він реально тягнув. Але ж зараз це людина-примара. Не, ну у кожного свої приорітети, тому хто я такий, щоб вказувати, наприклад, тобі, до чиєї думки прислухатись, чи йому, що бухарити то є зло. Я просто висловив свою думку і все. А далі робіть що хочете))

PS. Але трішки про мораліста не зрозумів, - ти мораліст дороблений чи навпаки? Чи може ти зовсім без моралі людина? Питаю просто, щоб зрозуміти з ким маю справу.
Вже не одноразово пишу про це, - для чого ці десятки тисяч доларів і гравець на лавочці собі три роки віддихає? чому не перейти на систему "ставка + %"? Дайте футболісту ставку у розмірі 2 тис доларів в місяць (повністю достатньо) а далі нехай заробляє - вийшов на поле + 200 доларів, віддав асист + 500, забив гол + 1000, відбив пенальті + 1000, кращий гравець матчу + 2000, і т.д і т.п.. тоді гравці не просто отримуватимуть свої 50-80 тис доларів в місяць а будуть їх заробляти...
Сховати
То Ви багато росписали, за кожен асист платити занадто, буде втрачатися командний дух. А ось наприклад так, - вийшов в основі - 2000, на заміну - 1000, не було занесено до складу - 100, перемога - 5000, нічія - на розсуд власника, поразка - занеси у касу 1000. Тоді б вони голубчики заграли)) Землю б гризли щоб опинитися у стартовому складі))
Действительно Олег, это сразу решит все проблемы. И не важно что с игроками заключали долгосрочные контракты и это по крайней мере не законно.
Сховати
covex, То треба прописувати в контрактах, що зарплата на пряму залежить від результатів команди.
Сховати
Kyiv, идея хорошая, только в условиях современного трансферного рынка футболисты хорошего класса, перед которыми можно ставить спортивные задачи, не пойдут на такие условия. Кто начнет соглашаться так это условные Пантичи с которыми нам светит борьба за середину таблицы.
Сховати
covex, да пофиг! Не согласны - ищите отдел социального обеспечения в другом месте! Иначе будем иметь то, что имеем сейчас: зряплаты получают исправно, а работу выполняют абы как.
Сховати
vovan, скажіть це, наприклад, шаблію, він буде дуже голосно реготати)) і, в якійсь мірі, буде правий. Тому що це ринкові відносини. Гравцю і його агенту необхідні стабільні і гарантовані гроші на протязі, скажімо 5 років. А якщо не дай боже травма і т.д. Якщо б уявити, що в усьому світі клуби так почали діяти, то так, але якщо один клуб, то це боротьба з вітряками. Цим зараз гарних гравців не заманити. Можно встановити верхню межу заробітної плати, можно давати скажені бонуси, можливо все. Але все рівно тільки через контракт. Але ж по суті ви праві, підтримую) Якщо б так було, то гравці б помирали на полі за результат.
covex, такі умови поставити укр.гравцям. Іноземці трохи більше професіоналізму мають. А наші розбалувані шабліями.
К гонцам подключились ещё и урезатели. Лучше бы закодировался.