26 червня 2020 18:23
1

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Лучано Лучи нужно отправить в Италию на переквалификацию"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному коментарі bookmaker-ratings.com.ua розкритикував роботу українських арбітрів і голови Комітету арбітрів УАФ Лучано Луччі.

«Мене надихає «професіоналізм» наших арбітрів. Судді – такі живучі створіння, що вони навіть VAR починають обманювати. Останній тренд такий, що рефері використовують систему відеоповторів, аби щось знайти, а не для того, щоб правильно розібратися в ситуації. Якщо суддя починає бігати до екрану – це перша ознака того, що він хоче щось знайти.

У матчі «Динамо» – «Колос» арбітр щоразу бігав до VAR, коли була можливість. Це говорить лише про одне – про безтолковість. Особливо це стосується того, хто сидів за системою і закликав головного суддю переглянути епізод. Це потрібно робити, коли в цьому є необхідність, а не за першої нагоди.

Я попросив свого товариша, який раніше був суддею високої кваліфікації, переглянути згаданий матч. Він був сильно здивований, як часто в Україні рефері бігають до екрану VAR, і запитав: «А що, так можна?».

Лучано Луччі (голова Комітету арбітрів УАФ, – прим. «РБ») необхідно відправити в Італію на перекваліфікацію. Його підопічні підривають авторитет системи VAR. Скільки наших арбітрів працювали на матчах єврокубків за останні роки? Це і є результат його роботи. Луччі не заслуговує отримувати гроші за кураторство суддів в Україні», – заявив В’ячеслав Заховайло.

Його потрібно просто послати......