26 червня 2020 15:15
1

Представитель УАФ: "Арбитраж Козыка в матче "Черноморец" - "Волынь" не соответствовал уровню"

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прокоментував суддівство у матчі першої ліги "Чорноморець" - "Волинь".


"На жаль, незрозумілі, прикрі суддівські помилки є не тільки в матчах УПЛ, а й у матчах щойно поновленої першої ліги. У першому ж турі після поновлення поєдинків у першій лізі ми маємо великі претензії однієї з команд до якості арбітражу. Зокрема, це стосується роботи Ярослава Козика в матчі «Чорноморець» — «Волинь».


Нагадаю, цей досвідчений арбітр уже був раніше відсторонений від арбітражу в матчах УПЛ за грубі помилки. Але, схоже, висновки зроблені не були. Судячи з наявних відеоповторів та попереднього аналізу, уже зараз можна говорити, що арбітраж у цьому матчі не відповідав його рівню, а головний рефері ухвалив низку дуже спірних рішень.


Як мені повідомили в комітеті арбітрів, рефері Ярослав Козик був призначений на цей матч з урахуванням важливості цієї гри для розподілу підсумкових місць у турнірній таблиці. Але треба визнати, що арбітр не виправдав сподівання, й окремі його рішення викликали резонанс серед представників футбольної спільноти. Сподіваюся, що комітет арбітрів візьме цю інформацію до відома й зробить відповідні висновки", - сказав Протасов.

Випишуть премію за те що притормозив Волинь. Воно треба щоб кроти ще й у Луцьк каталися.