17 червня 2020 14:58

Александр ФИЛИППОВ: "Я стараюсь чаще бить, но в Украине все умеют играть от обороны"

Нападник «Десни» Олександр Філіппов розповідає про стиль команди та коментує свої цифрові показники.


— Олександре, після «дублю» у ворота «Олександрії» на Вашому рахунку 15 забитих м’ячів. Відстань до лідера — чотири влучні удари…

— З одного боку, завжди пам’ятаю, що я форвард і мушу забивати м’ячі. Радий, що виходить. Але, повірте, в будь-якому разі, головне — командні успіхи, а все інше другорядне.

— Про 26 тур Favbet Ліги. Абсолютно ніхто не очікував такого результату. Все-таки: чому 5:1 на виїзді?

— Я не можу коментувати ситуацію в іншій команді, тому не знаю, чому вони пропустили 10 м’ячів у двох матчах. Впевнений, у всі після послаблення карантину проходили більш-менш однакову програму зборів і загалом усі добре підготуватися. Ми понад два місяці не грали у футбол, треба було відновлювати як кондиції, так і зв’язки… Словом, добре, що у нас усе вийшло. Крім того, не забувайте, що з 60 хвилини суперник грав у меншості.

— Як би Ви пояснили такий момент: «Десна» відчутно перевершила «Олександрію» щодо володіння м’ячем — 60/40%. При тому, що останнім часом ми вже звикли: чернігівці зазвичай віддають ініціативу супернику.

— Та ми завжди граємо, відштовхуючись від звичного стилю. Просто інколи може не виходити. От, припустімо, останні матчі: грали з «Шахтарем», якого в цьому плані не перевершиш, а перед тим із «Колосом» на полі, якість якого бажала бути кращою. Так, можна за матч зробити 700 пасів і при цьому програти 0:4.

— Другий показник від Wyscout: чернігівці зробили за матч майже півтисячу пасів (у опонента — 283)…

— Знову-таки, це одна з характерних рис нашого стилю: все робити через пас. Повторюю: завжди намагаємося дотримуватись обраного стилю й завжди враховуємо різні фактори, які впливають на конкретні матчі.

— Іще одна цифра Wyscout, тепер особиста: за весь матч Ви завдали три удари по воротах, із яких два закінчилися взяттям воріт. Може, треба бити частіше?

— Добре, що така реалізація. Зрозуміло, я намагаюся частіше бити. Але в Україні всі вміють грати від оборони й просто так тобі не дозволять вийти на ударну позицію.

— Наступного туру ключовим матчем буде протистояння чернігівців із луганцями. Чого цікавого очікувати?

— Все буде цікаво. «Зоря» — хороша в усіх планах команда. Це вона, крім іншого, довела іграми з «Динамо» і «Шахтарем». Вміє комбінувати, пресингувати, грає швидко.

— Попередній матч між командами завершився перемогою «Десни», при цьому «Зоря» володіла м’ячем у два з половиною раз довше.

— На мою думку, основна причина такого показника — те, що ми рано опинились у меншості, от і відштовхувалися від цього. Сподіваюся, цього разу така проблема не виникне.