13 червня 2020 12:10

Сергей СТОРОЖЕНКО: "Динамо" и "Шахтер" устраивает 12 или 10 команд в УПЛ, потому что так легче играется"

Відбувся Виконком УАФ, який затвердив рішення Ліги про проведення матчів у Першій лізі України. Ми вдячні членам Виконкому за таке рішення. Його прокоментував Голова Наглядової ради ФК "Металіст 1925" Сергій Стороженко.


- Сергію Михайловичу, як можете оцінити підсумки Виконкому УАФ в контексті нашого клубу та всього, що відбувалося навколо цієї ситуації?

- Дозвольте подякувати всім, хто вірив у нас. Подякувати всім, хто підтримував наше бажання завершити Чемпіонат згідно з Регламентом, та всім, хто допомагав нам у цьому. Ми не збираємося купувати місце в турнірній таблиці або трофеї. Ми хочемо заслужити їх. Розумію, що перемоги - важлива та найголовніша річ у футболі, але, я вважаю, не менш важливим є і те, як їх здобувати.


Останні роки ми демонстрували хороші результати, а в деяких матчах неймовірну якість та відмінний футбол. Досить згадати матч проти "Минаю" в Харкові, коли, незважаючи на сумнівні рішення арбітра, пенальті в наші ворота та два вилучення, "Металіст 1925" продемонстрував виняткову жагу до перемоги, швидкісну, технічну та результативну гру. І, незважаючи на поразку, ми зрозуміли, що команда у нас є! Ми прагнемо до УПЛ не тому, що хочемо задовольнити свої амбіції, хоча і це теж. Ми прагнемо до елітного клубу українського футболу тому, що маємо в своєму розпорядженні високого рівня футбольну, транспортну, медичну, готельну інфраструктуру, стадіон, сертифікований УЄФА, високу загальну та футбольну культуру, а також прекрасну аудиторію вболівальників.


Ми вдячні президенту Української Асоціації Футболу Андрію Павелку, який проявив волю та глибоке розуміння ситуації, роз'яснивши клубам наслідки розколу в професійному футболі. Він також відкрив нам очі на ситуацію, за якої "Динамо" та "Шахтарю" не потрібне розширення УПЛ та те, що їх влаштовує 12 та, навіть, 10 команд, оскільки так легше грається у такому колі. Не кожен керівник може так сміливо та відкрито протидіяти спробам порушення Регламенту змагань. Нам хочеться вірити, що можливі "підкилимні ігри" навколо закінчення Чемпіонату першої ліги та затвердження його результатів будуть припинені керівництвом УАФ, а цілісність, регулярність та безперервність змагань, чесність та превалювання спортивних цінностей над будь-якими іншими візьмуть гору!