13 червня 2020 11:14

"Верес": "Плей-офф, так плей-офф! Мы готовы бороться за путевку в первую лигу"

Виконавчий комітет Української асоціації футболу затвердив рішення щодо поновлення турніру в Першій лізі та дострокового завершення чемпіонату серед команд Другої ліги. Згідно з цим рішенням, рівненський "Верес" посів третє місце у підсумковій турнірній таблиці Групи "А" Другої ліги.


За право підвищитися у класі нашій команді доведеться поборотися у матчах плей-офф. Суперником рівнян стане одна із двох найгірших команд за підсумком чемпіонату Першої ліги, який вирішено відновити. Матчі плей-офф заплановано провести 15-го та 19-го серпня.


Іван Надєїн, президент ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес»:


- Моя позиція під час усіх обговорень і засідань ПФЛ була відкритою і однозначною: якщо ми дограємо чемпіонат, то за регламентом, якщо зупиняємо змагання, то без плей-офф. Я проголосував за продовження змагань у Другій лізі. Однак рішення було іншим – зупинити другу лігу, продовжити першу і обмін між лігами зробити після матчів плей-офф у серпні.


Рішення неоднозначне і до кінця не пропрацьоване. Якщо Перша ліга зупиниться, тоді як нам грати плей-офф? На конференції ПФЛ спочатку вирішили не міняти регламент Першої ліги, а вже за півгодини поміняли і дали можливість останнім командам Першої ліги грати плей-офф, хоча вони мали вилітати напряму.


Питань більше, ніж відповідей. Зрозуміло, що в такому форматі завершення сезону команди Першої і Другої ліги перебуватимуть в нерівних умовах. Перша ліга гратиме, а «Верес» змушений буде набирати форму через нові збори і товариські ігри.


Зауважу, останній офіційний матч ми зіграли 23 листопада 2019 року. Тобто, перерва складе майже дев’ять місяців. За цей час діти народжуються, а ми жодного разу не виходили на поле в офіційних матчах.


Однак яке б не було рішення суперечливим і неоднозначним, ми його приймаємо і будемо працювати, щоб потішити наших вболівальників і вирішити завдання на цей сезон.


Плей-оф, так плей-офф! Ми готові боротися за путівку до Першої ліги!


Контракти з футболістами будуть продовжені. Відповідне рішення Наглядова рада розглядатиме 25 червня. На початку липня команда збереться у Рівному і почне підготовку до плей-офф. Плануємо ряд спарингів. Є ідея провести гру з «Альянсом», ще одним учасником плей-офф за вихід у Першу лігу. Будемо шукати інших спаринг-партнерів.


Ми створимо усі умови для підготовки. Далі справа – за гравцями. Віримо, з такою підтримкою, як у «Вереса», перемога буде за нами і вже восени команда гратиме у Першій лізі.