9 червня 2020 08:02

Виталий БУЯЛЬСКИЙ: "Назик Русин сказал, что сам ударит пенальти, и я был не против"

Півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський став автором дубля у ворота «Олександрії», а після карантину на його рахунку вже три забитих м'ячі у двох матчах.


Усього ж Віталій у нинішньому сезоні вже вісім разів засмучував суперників у чемпіонаті України, тим самим удвічі перевершивши свій особистий рекорд. Динамівець прокоментував переможний матч і своє досягнення:


- Звісно, кожна перемога приносить гарний настрій. Ми готувалися до цієї гри протягом тижневого циклу, і думаю, добре її провели.


- Раніше ви успішно реалізували два пенальті в чемпіонаті України. Чи швидко цього разу змогли зорієнтуватися в ситуації, коли воротар парирував ваш удар, і встигнути на добивання?


- Так, я бачив, що він відіб'є, і ще до того, як він доторкнувся до м'яча, побіг на добивання. Гадаю, якби не я, то забив би Кендзьора. Помітив його ривок, зупинився, а він крикнув, що віддасть передачу, тож між нами був взаємозв'язок.


- А чому не зголосилися бити другий пенальті? Поступилися Русину?


- У першому моменті я відразу сказав, що проб’ю, оскільки був упевнений, що заб'ю, так і вийшло, але не безпосередньо з пенальті, а після добивання. А у другому я і не планував бити - Назік Русин сказав, що сам ударить, і я був не проти.


- У двох останніх матчах ви забили три м'ячі і разом із Віктором Циганковим, Беньяміном Вербичем і Артемом Бєсєдіним є найкращим бомбардиром команди. Чи плануєте боротися за звання найкращого за підсумками сезону?


- Ні, навіть не збираюся (посміхається). Головне, щоб команда вигравала, це важливіше, ніж особисті досягнення. Особисто я ніколи не гнався за будь-якими індивідуальними титулами, адже, повторюся, у нас командний вид спорту.


- Ви також удвічі перевершили свій рекорд у кількості забитих м'ячів у чемпіонаті України: раніше відзначалися чотири рази, а тепер - вісім, причому, сезон ще не закінчився...


- Я не стежу за подібною статистикою, не веду її сам і спеціально не цікавлюся. Не скажу, що це має для мене якесь значення. Зізнаюся, не знав і не читав про це досягнення. Нехай хоч воротарі забивають - аби команда вигравала. Звичайно, приємно, але не більше того. Головне - не зупинятися на досягнутому, не думати про те, що багато забив, а щодня працювати на благо команди.


- У матчі з «Олександрією» на незвичній позиції в центрі захисту грав Кадірі, як, на вашу думку, він упорався?


- Для нього ця позиція не нова, його іноді ставлять на це місце на тренуваннях, тож взаєморозуміння було на потрібному рівні. Та й коли він грав у тульському «Арсеналі», тренери кілька разів використовували його на цій позиції. Момо добре зіграв з «Олександрією», він молодець.


- Три пенальті і червона картка говорять про напруженість поєдинку?


- Навіть не хочу коментувати дії суддів. Вони припускаються одних і тих самих помилок від матчу до матчу і по-різному трактують однакові епізоди. Усе одно те, що ми кажемо, до них не дійде, вони самі приймають рішення і чинять, як вважають за потрібне.


- Вилучення у суперника стало переломним моментом у матчі?


- Так, після нього стало легше грати. Але потрібно було вилучати гравця «Олександрії» ще раніше, коли наш футболіст виходив один на один із воротарем, і той його збив. Вилучення Дубри вважаю чистим, суперник втратив центрального захисника, а ми отримали більше простору попереду.


- У наступному матчі на виїзді із «Зорею» постараєтеся показати таку ж результативну гру?


- Звичайно, будемо намагатися грати у свою гру, щоб досягти позитивного для нас результату.