7 червня 2020 18:53
2

"Динамо" - "Александрия" 5:1. Отчет о матче. Первая послекарантинная победа "бело-синих"

До звітного поєдинку з "Олександрією" прихильники "Динамо" готувалися з певними побоюваннями. Аж надто непереконливо провела столична команда другий тайм проти "Шахтаря" у попередньому турі. Тому були серйозні питання щодо готовності киян до рестарту чемпіонату.


У порівнянні з попереднім матчем Олексій Михайличенко зробив три заміни. І якщо вихід Кадірі замість дискваліфікованого Попова прогнозувався, то поява на лівому фланзі Андрієвського здивувала. Вербич залишився у запасі. Також місце у воротах зайняв Бойко, а не Бущан.


Суперники з перших же хвилин поринули у жорстку гру. Віталій Романов уже на 7-й хвилині прийняв рішення "нагородити" Сидорчука жовтою карткою за фол проти Сітала у центрі поля. При цьому, коли проти самого Сергія порушив правила Банада, добряче вдаривши динамівця у ногу, арбітр до кишені не поліз. А першого удару у матчі завдав Цитаішвілі. У падінні через себе – над воротами.


Зате на 13-й хвилині Романов призначив справедливий пенальті у ворота "Олександрії". Цитаішвілі підхопив м’яч, обіграв одним фінтом двох візаві, після чого у нього врізався Ковалець. Олександрійці особливо і не сперечалися. Пробивати взявся Буяльський, але з його спробою впорався Паньків. Щоправда, першим на добиванні опинився Кендзьора, який і відпасував на все того ж Буяльського, а Віталій уже переправив м’яч у порожні ворота.


А на 20-й хвилині "Динамо" подвоїло рахунок. Русин втік від Дубри, і захиснику "Олександрії" не залишалося нічого, як порушити правила, заваливши Назарія на газон. Сам нападник і взявся виконувати пенальті. На відміну від Буяльського, Русин спокійно переграв Паньківа. Отож, у середині першого тайму завдяки двом 11-метровим кияни повели 2:0.


Романов увійшов, як то кажуть у кураж, і на 31-й хвилині призначив ще один пенальті. Тепер уже у ворота "Динамо". Арбітр вирішив, що Кадірі сфолив проти Мірошніченка у власному штрафному майданчику. Гречишкін з 11-ти метрів пробив сильно і точно під поперечину – у Бойка шансів відбити цей удар не було.


За кілька хвилин Кадірі мав чудовий шанс виправити свою помилку. Момо пробивав головою після подачі з кутового, але м’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою. А закінчився перший тайм ще однією карткою для "Динамо". У компенсований час Романов покарав Шепелєва. Таким чином, за першу половину гру суддя роздав аж 5 жовтих карток.


Другий тайм розпочався за територіальної переваги динамівців. Так тривало до 55-ої хвилини, коли Дубра знову зірвав прорив Русина, за що побачив перед собою вдруге жовте "світло", яке перетворилося на червоне. Таким чином, майже увесь другий тайм гості повинні були грати у меншості.


Майже відразу "Динамо" могло зняти всі питання про переможця зустрічі. Але спочатку Буяльський не влучив у ворота із вигідної позиції метрів з 10-ти, а потім Паньківа врятувала стійка після удару Миколенка. Щоправда, у Віталія зафіксували положення поза грою.


Однак гості протрималися недовго. На 64-й хвилині Буяльський отримав чудовий пас на межі офсайду та прострілив на лівий фланг, куди вбіг Миколенко і з лету пробив Паньківа. Після цього стало остаточно зрозуміло, що "Динамо" здобуде першу перемогу після карантину.


До честі "Олександрії", команда не здавалася, навіть граючи у меншості. Зокрема, на 76-й хвилині Задерака міг знову скоротити рахунок, але на допомогу Бойку прийшла поперечина. Крім того, можна пригадати потужний удар Гречишкіна зі штрафного поруч зі стійкою.


А на останніх хвилинах "Динамо" просто добило своїх суперників. Спочатку де Пена, який з'явився на заміну, замкнув простріл з правого флангу від Кендзьори (другий асист поляка). А ще через кілька хвилин Буяльський оформив дубль, отримавши пас від де Пени, прибравши захисника та вже з меж штрафного майданчика поціливши у кут воріт.


5:1 – розгромна перемога "Динамо", яка дозволила не відпустити "Зорю" у боротьбі за друге місце. Обидві команди тепер мають по 49 очок, випереджаючи на три "Десну" і на 6 – "Олександрію".

Повезло что удаление у соперника, а не у нас. Дальше уже было дело техники. Но в равных составах игра была не особо фонтан, кроме пенальти и моментов ни одного не было, с этим надо что-то делать.
Сховати
Дід Панас, полностью согласен...скажу больше, что местами Александрия выглядела гораздо интересней, а их комбинация на 25-ой минуте -конфетка...