6 червня 2020 13:17

Возобновление сезона2019/20: за что реально будут бороться клубы легионеров сборной Украины

Поновлення змагань в європейських чемпіонатах набирає обертів, тому саме час розібратися, за що реально боротимуться легіонери збірної України, яких Андрій Шевченко запрошував на березневий збір, у процесі догравання сезону-2019/2020.


Бельгія


Тут усе просто. Чемпіонат країни завершено достроково. «Брюгге» Едуарда Соболя проголошено чемпіоном зі здобуттям перепустки до групового турніру ЛЧ, «Гент» Романа Яремчука, Романа Безуса та Ігоря Пластуна посів друге місце, отримавши путівку до кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, а «Кортрейк» Євгена Макаренка — 11-е.


Іспанія


Для «Ов’єдо» воротаря збірної України Андрія Луніна поновлення сезону ознаменується гарячою боротьбою за виживання в Сегунді. Зараз команда українця перебуває на рятівній 17-й позиції (35 очок), але від зони вильоту її відділяє лише краща різниця забитих і пропущених м’ячів.


Англія


Враховуючи катастрофічне відставання «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка від лідера, «Ліверпуля» (25 очок), найімовірніше, команда Хосепа Гвардіоли зосередиться на боротьбі в кубкових турнірах — Кубку Англії та Лізі чемпіонів. У внутрішньому кубку в «Містян» попереду чвертьфінал із «Ньюкаслом» (на виїзді), а в європейському — матч-відповідь 1/8 фіналу з іспанським «Реалом» (удома). Перша гра в Мадриді закінчилася перемогою англійців із рахунком 2:1.


Що стосується «Вест Хему» Андрія Ярмоленка, то його завдання зрозуміле — вибороти право залишитися в наступному сезоні у Прем’єр-лізі. Зараз «Молотобійці» із 27-ма пунктами посідають рятівну 17-у сходинку, але від зони вильоту їх відділяє лише краща, ніж у конкурентів, різниця забитих і пропущених м’ячів.


Італія


«Аталанта» Руслана Маліновського намагатиметься зачепитися за четверту позицію в Серії А, яка дасть команді можливість виступити в наступному сезоні в Лізі чемпіонів. Паралельно хлопці Гасперіні боротимуться в Лізі чемпіонів-2019/2020, де вони вже пробилися до чвертьфіналу.


Щодо «Лечче» Євгена Шахова, то в нього не буде іншої мети, окрім збереження прописки в Серії А. Поки що команда українця посідає небезпечне 18-е місце, але від порятунку її відділяє лише пункт.


Угорщина


Ігор Харатін разом із «Ференцварошем» боротиметься лише за чемпіонський титул. На сьогодні команда Сергія Реброва лідирує в чемпіонаті Угорщини, маючи перевагу над найближчим переслідувачем у дев’ять очок.


Туреччина


Шанси «Кайсеріспору» Артема Кравця залишитися в сезоні-2020/2021 у турецькій Суперлізі, зважаючи на турнірне становище, непереконливі, але команда намагатиметься врятуватися. Поки що хлопці з Кайсері перебувають на дні таблиці, відстаючи від рятівної позиції на три очки.