5 червня 2020 14:41

Вратарь сборной Украины U-21 указал на причину неудач команды Руслана Ротаня

Цими днями мав відбутися черговий Турнір Валерія Лобановського, проте через карантин змагання перенесли на 2021 рік. Нагадаємо, що чинним володарем трофея є молодіжна збірна України, яка рівно рік тому, 5 червня 2019 року, обіграла однолітків з Ізраїлю. Спогадами про ту зустріч поділився воротар «Олександрії» й української «молодіжки» Олег Білик.


— Олеже, уже рік пройшов із того часу, як молодіжна збірна України перемогла в Турнірі Лобановського. Немає відчуття, що це було немов учора?

— Ми пам'ятаємо, що ввійшли в історію як переможці престижного турніру. Просто після того фінального поєдинку вже було багато матчів як за клуб, так і за «молодіжку», тому не встигаєш обертатися. Попереду нові горизонти.

— До матчу знав, що господарі не вигравали цей турнір 10 років поспіль?


— Знав. На цьому тренери часто акцентували увагу. І в пресі було достатньо інформації з цього приводу. Це додавало команді особливої мотивації.


— Чи був матч проти ізраїльтян найскладнішим у твоїй кар'єрі?


— На той час — так. Ми практично півтора тайму грали в меншості. Було важко оборонятися. Але після того поєдинку було вже чимало складніших зустрічей.

— У минулому році «молодіжка» виграла два міжнародні турніри, а відбір до Євро-2021 почала не зовсім вдало. Чому?


— На мій погляд, головна причина полягає в тому, що до відбірного турніру ми грали футболістами 1998-го й 1999 років народження, а перед офіційними матчами до нас приєдналися хлопці 2000 року народження, які в збірній U-20 грали в інший футбол. Команді не вистачало взаєморозуміння.


— Шанси ще залишаються. Команда вірить в успіх?


— Скажу за себе: я з оптимізмом дивлюся в майбутнє. Насправді у збірної України непогані шанси, оскільки попереду ще багато матчів, у тому числі і з конкурентами. Хоча на даний момент головне, щоб турнір відновився.


— Не можу не запитати тебе про поновлення чемпіонату. Перемога «Олександрії» в останньому турі дозволила команді залишитися серед претендентів на медалі?


— Без сумніву. У випадку поразки наше відставання від «Зорі» складало б уже дев'ять очок. Перебуваючи в першій шістці, відіграти такий гандикап украй складно. Матч проти луганців був для нас мало не вирішальним. Тепер шанси «Олександрії» піднятися вище в таблиці трохи збільшилися.