27 травня 2020 11:49
3

Александр ПЕТРАКОВ: "ВСК по Павелко – кто ее создал и зачем?"

Головний тренер української збірної U-20 Олександр Петраков прокоментував діяльність футбольної ТСК, роботу якої намагаються продовжити окремі депутати від ОПЗЖ. За його словами це недоцільно.

Комісія за півроку роботи стала джерелом тиску на УАФ і навіть корупційних скандалів, але так і не змогла знайти жодних порушень при будівництві футбольних майданчиків.

"Я підтримую заяву власників "Золотого м'яча" в цьому питанні. Ця комісія - хто її створив і навіщо? Єдине, що я можу, чітко сказати - за 5 років нашої роботи з Андієм Павелком, ось уже 6-й рік пішов, він мені жодного разу ні в чому не відмовив. Я плідністю і результатом нашої роботи повністю задоволений. А футбольні міні-поля - це дуже здорово, підтримую їх будівництво. Також нам зараз, крім них, ще потрібні і криті поля", - сказав він.


Українським депутатам тренер чемпіонів світу порадив звернути увагу на приклади Фінляндії, Норвегії, де розвиток футбольної інфраструктури ставитися на чільне місце виховання спортивної та здорової молоді.


"Ось до такого потрібно прагнути (нашим політикам, - ред). Там їх не десятки, а тисячі", - зазначив він.

Нагадаємо, що зірки українського футболу, володарі "Золотого м'яча" Шевченко, Блохін і Бєланов звернулися до Верховної Ради із закликом припинити політичний тиск на Українську асоціацію футболу, у тому числі, і за допомогою скандальної ТСК.


Як відомо, ТСК з будівництва футбольних майданчиків була створена в листопаді минулого року. Працювала шість місяців, і 15 травня втратила свої повноваження. Підсумковий звіт про роботу, ТСК так і не представила. Однак на офіційному сайті партії ОПЗЖ (до якої відноситься бізнесмен і політик, футбольний функціонер Григорій Суркіс) з'явилися заклики до продовження роботи Комісії.

Разом з тим більшість депутатів парламенту голосувати за таку ініціативу відмовляються.


Нагадаємо, збірна України U-20 з футболу під керівництвом Олександра Петракова стала Чемпіонами світу - 2019.

Ещё одного хорошего , чистого тренера Павелко в один миг превратил в продажного чинуша... ((((
Мда, людей заслуженных используют как инструмент.
Жаль
Под дурачка закосил . Типа непонятно зачем мешать Павелку воровать ?