27 травня 2020 11:31

Эдуард СОБОЛЬ: "Брюгге" заслуженно стал лучшим в Бельгии"

Захисник бельгійського «Брюгге» та збірної України Едуард Соболь упевнений, що матчі в Лізі націй проти Німеччини, Іспанії та Швейцарії будуть цікавими.


Рішення про завершення чемпіонату Бельгії принесло «Брюгге» золоті медалі. Разом зі своїми одноклубниками чемпіонський титул отримав і захисник Едуард Соболь, який відповів на запитання офіційного сайту УАФ.


— Едуарде, вітаємо з виграшем чемпіонату!

— Дякую. Я був дуже радий допомогти своїй команді в минулому сезоні. Я брав участь у багатьох матчах «Брюгге» й щасливий, що став частиною цієї великої перемоги. Думаю, «Брюгге» заслужено став кращим у Бельгії.


— Тепер — у відпустку?

— Ще потрібно дочекатися рішення, на коли буде призначено старт наступного чемпіонату. Тоді вже наставник визначить час, коли команда має зібратися.


— Які твої особисті плани?

— «Брюгге» хоче продовжити зі мною співпрацю. Клуб планує викупити мій контракт у «Шахтаря». Зараз переговори з гірниками, яким я належу, на завершальному етапі.


— Це й твоє бажання теж?

— Так. У «Брюгге» мене все влаштовує. Я хочу тут грати, прогресувати. Коли я переходив сюди, поставив собі за мету закріпитися тут, а коли клуб виявився зацікавленим у моїх послугах, це тільки додало мені енергії в роботі.


— Євро-2020 довелося відкласти…

— Це було прогнозовано після того, як стало відомо, з якою силою коронавірус поширюється по всьому світу. Здоров'я людей — понад усе. Вірю, що із часом усе владнається, і змагання ввійдуть у свій звичний ритм.


— До 2021 року збірна України стане сильнішою?

— Важко сказати, але принаймні попереду ще рік роботи, під час якої буде можливість підготуватися ще краще. Незважаючи на те, що ми посіли перше місце у своїй відбірній групі, нам ще є над чим працювати.


— Усі з нетерпінням чекають зустрічей збірної України з командами Німеччини, Іспанії та Швейцарії в Лізі націй...

— Так, на збірну України очікують надважкі поєдинки. Але нам приємно бути в когорті кращих команд Європи. Матчі проти Німеччини, Іспанії та Швейцарії, упевнений, будуть цікавими. Ми своєю грою й результатом заслужили бути в еліті. Упевнений, що в майбутньому збірна України буде радувати своїх шанувальників великими перемогами. Принаймні потенціал для цього в нашої команди величезний.