22 травня 2020 19:48

Григорий КОЗЛОВСКИЙ: "Мы долго шли к этому, долго мечтали сыграть с "Динамо" в Киеве"

Коментар Президента «Руху» після спарингу з київським «Динамо».


– Для нас це дійсно історичний матч. Ми довго йшли до цього, довго мріяли зіграти з «Динамо» в Києві. Це здорово, але видно, що команда не готова повністю. Гравці ще не в найкращих кондиціях, але впевнений, ми ще додамо. Головне, аби хлопці відчули ритм, а в футбол, я думаю, ми вміємо грати. Дивився цю гру у компанії з Віктором Вацком та Ігорем Цигаником. Для мене це близькі друзі. Люди з дуже великим життєвим шляхом. Ми знайомі п’ятнадцять років, тому для мене це друзі, які завжди зі мною і в радості, і в горі. Вони приємно здивовані. Говорять, що все добре, що ми рухаємося у правильному напрямку. Щоб стати хорошою командою, потрібен час і потрібно крок за кроком рухатися вперед до певної вершини. Не буває так, щоб все і одразу. Найголовніше – не стояти на місці. Команда наша розвивається. До слова, «Рух» – наймолодша команда у Першій лізі України. У нас є хлопці вісімнадцяти, дев’ятницяти, двадцяти років. Якщо не враховувати вік наших воротарів, то у нас взагалі команда U-21, можна сказати.

– У четвер на Раді Ліг було прийняте сумне для українського футболу рішення - чемпіонат у Першій лізі у повному обсязі догравати не будуть. «Рух» хотів догравати цей чемпіонат і на футбольному полі підтверджувати статус лідера. Яка Ваша позиція з цього приводу?

– Ми свою позицію озвучили ще на початку карантину. Ми її не міняли і міняти не будемо. «Рух» готовий догравати цей чемпіонат у класичному форматі. Ми довго про це мріяли, 45 днів сиділи на карантині, тяжко працювали на турецьких зборах, щоб виграти цей чемпіонат за спортивним принципом. Грати у класичному форматі ми готові. А приймати участь у афері, де сезон хочуть догравати кілька команд, ми точно не будемо. Або ми граємо класичний чемпіонат, або хай Виконком УАФ приймає рішення. Є регламент, є правила, є спортивні принципи. А то ми сіли на човен, відплили від берега і хтось починає шулерством займатись. Так діла не буде.

Люди скучили за футболом, сьогодні онлайн наш матч дивилось 10 тисяч вболівальників! Моя позиція чітка - у футбол потрібно грати! Треба шукати компроміс з командами, які відмовились грати. У нас зараз легший календар, найважчі виїзди залишились позаду, і ми вийшли з цієї історії на першому місці. У нас зараз багато ігор вдома - «Авангард», «Минай», «Агробізнес»... Фактично всі важкі ігри ми вже зіграли на виїзді. Ми з «Металістом» і «Волинню» вже зіграли дві гри. Залишились 4 ключові гри вдома, з рештою команд (здебільшого, з другої половини турнірної таблиці) ми граємо вдома. З «Авангардом» чи «Гірником» зіграйте на виїзді! Це не так просто! Ми двома руками і ногами «за», щоб дограти цей чемпіонат у повному обсязі. Іншого формату відновлення чемпіонату ми не розглядаємо.