18 травня 2020 14:53
2

Гильермо САМСО: "Динамо" входит в перечень лучших в Европе по своим воспитанникам"

Аргентинець Гільєрмо Самсо, який працює в системі академії київського "Динамо", розповів про перспективи молодих гравців столичного клубу.


"Рівень молодих гравців в Україні хороший. Інакше юнацька збірна не перемогла б на молодіжному чемпіонаті світу в Польщі. Мені б хотілося бачити кращу технічну роботу гравців і більш командну гру. Щоб вони краще розуміли футбол, намагалися думати на футбольному полі. Їхні сильні сторони – це характер, працелюбність.


Проблеми з переходом у дорослий футбол є не тільки в Україні. Попри те, що Аргентина славиться своїм вихованням футболістів, там теж не все досконало у цьому питанні. Частина молодих талановитих гравців просто губиться при переході з молодіжного у дорослий футбол. У Європі також із цим проблеми.


Я вважаю, що в Динамо таких глобальних проблем немає. Тут розраховують на своїх вихованців. Київський клуб входить до переліку найкращих у Європі за власними вихованцями. Зараз Циганков, Шепелєв, Миколенко, Попов, Шапаренко, Русин грають за першу команду. Це дуже хороший показник. Думаю, що з часом цей процес буде ставати тільки кращим.


Хотів би відзначити нападника Ігоря Горбача 2004 року народження. Цей гравець має характер, швидкість. Дуже забивний. Якщо все буде йти добре, то він за декілька років вже зможе грати на високому рівні", - сказав Самсо.

Ну начинается "Інакше юнацька збірна не перемогла б на молодіжному чемпіонаті світу в Польщі. " Игроки молодцы, тренер тоже, НО наши победили потому, что многие игроки 19-20 летнии топ сборных уже играют за взрослые сборные или по крайне мере ю 21. Примеров уйма. Мбапе, Санчо, Холанд Де Лигт, на момент ЧМ у 20 им было 20 или меньше лет.
Сховати
Динамовское Сердце, Холанд грав на ЧС цьому. Мбапе не міг грати за віком. Санчо не міг через те, що саме Україна не пустила їх на цей турнір. Нідерланди також не відібрались на турнір. Конкуренція шалена. І наша Збірна пройшла всі відбори. Виграла абсолютно по ділу турнір. У багатьох збірних, в тому числі у Франції, були зібрані всі топи на турнір. У нас же не зіграв Миколенко. Саме через те, що був задіяний за першу Збірну в момент проведення ЧС. Тому і наша збірна могла виглядати ще сильніше.