18 травня 2020 14:27

Координатор академии "Динамо" Гильермо Самсо: "Стараюсь понять философию футбола Лобановского"

Аргентинець Гільєрмо Самсо, який працює в системі академії київського "Динамо", розповів про те, як потрапив у столичний клуб.


"Ми з Рамоном Катала координуємо роботу академії. Допомагаємо працювати тренерам юнацьких команд. Так би мовити, виконуємо роль методистів.


Я знав, що у 80-х та 90-х роках кияни були на хорошому рахунку в Європі. Але найбільше мене зацікавило те, що з київського клубу вийшли три володарі "Золотого м'яча". Таким показником більше не може похвалитися жодна команда у світі. Мене це заінтригувало. Зацікавився українським футболом. Тому, власне, я тут. Мені цікаво працювати в цьому клубі. Віддавати власні знання молодим футболістам та отримувати новий досвід.


Звичайно, я знав про тренера Валерія Лобановського. Але мої знання були поверхневими. Тільки коли почав працювати в Динамо, став цікавитися більше. У системі клубу є багато колишніх гравців, які працювали із Лобановським. Вони розповідають про Валерія Васильовича чимало цікавого.


Зараз, коли карантин, я намагаюся дивитись матчі команд Лобановського, щоб розуміти його філософію футболу. Мене вразила тактична робота і фізична підготовка гравців", - сказав Самсо.