15 травня 2020 08:05

Новости клубов ПФЛ: Ковалец во главе "Черноморца", щедрый подарок "Ингульца" медикам и старт подготовки "Руха"

Більше двох тижнів залишалася вакантною посада головного тренера першолігового «Чорноморця», аж поки одеським футболістам не було представлено нового керманича — Сергія Ковальця.


До речі, у сезоні-1996/1997 екс-півзахисник збірної України виступав за «моряків», а з 2015-го по 2018-й кольори одеситів захищав уже його син Кирило. Генеральний директор одеського ФК Анатолій Місюра не приховує, що клубному керівництву, аби зберегти команду, довелося докласти максимальних зусиль.


Клуби ПФЛ за прикладом УАФ продовжують надавати допомогу в боротьбі з коронавірусом. Щедрий подарунок медикам Петрівського району, що на Кіровоградщині, зробив президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк, який передав готель, збудований для команд-суперниць, громаді. Невдовзі місцева влада планує облаштувати в ньому 20-квартирний будинок.


12 травня перше після тривалої перерви повноцінне тренування провели лідери першої ліги, футболісти «Руху» . Відбулося воно на стадіоні аграрного університету в Дублянах, що поблизу Львова. Напередодні тренування гравці, тренерський штаб та медично-адміністративний персонал пройшли обстеження та тестування. Усі гравці здорові й одержали дозвіл на відновлення занять.


Намагаються не відставати й представники другої ліги. Один зі лідерів групи «Б», «Альянс», у Сумах також пройшов необхідне тестування й збирається продовжити підготовку до другої частини сезону 18 травня.