7 травня 2020 19:26
2

Вместе и до конца: в случае ареста Стерненко готовы поддержать ультрас 14-ти клубов

Громадського активіста Сергія Стерненка у разі його ув’язнення за звинуваченням в умисному вбивстві готові підтримати ультрас уже 14-ти клубів.


До заклику підтримати Сергія від наймасовішого в Україні фанатського руху «WBC Ultras Dynamo» долучилися спершу активні прихильники донецького «Шахтаря», львівських «Карпат», за ними – фанати луцької «Волині», херсонського «Кристала», запорізького «Металурга», одеського «Чорноморця» і Ковельські ультрас. Впродовж останніх кількох годин солідарність із вище перерахованими рухами висловили ультрас івано-франківського «Прикарпаття», «Миколаєва», сімферопольської «Таврії», харківського «Металіста», чернігівської «Десни» і київської «Оболоні-Бровар».

«Загроза московсько-реґіонального реваншу нависає з кожним днем усе сильніше, - йдеться у заяві ультрас «Прикарпаття». - Можливе ув’язнення українського націоналіста Сергія Стерненка може зірвати з чинного владного режиму остаточно всі маски.

Сергій впродовж тривалого часу залишався у всеціло зросійщеній Одесі чи не єдиною публічною особистістю, яка відкрито вела в рідному місті боротьбу з «рускім міром» і криміналітетом на чолі з мером Трухановим. Природно, що ця багатоголова гідра залишити таку зухвалість без уваги не змогла. На Стерненка вчинили три замахи, останній з яких виявився летальним для одного з нападників. Іншому бандиту попередній владний режим дозволив втекти з України.

До останнього хочеться вірити, що нинішньому керівництву держави вистачить розуму не переслідувати Стерненка і не демонструвати тим самим, що адекватні українці все ще не є господарями на своїй землі. Ми маємо право на захист і будемо захищатися. Зокрема не кидаючи у біді своїх.

Гасло «Разом і до кінця» є одним із ключових у нашому середовищі. Ми підтримуємо представників тих рухів, які вже заявили про готовність до протестів у разі затримання Сергія Стерненка і самі долучимося до цих акцій. Не дамо московським хвойдам здійснювати розправу над українськими патріотами».

«Сучасна українська влада знову кидає виклик українському суспільству. «Реформована» поліція, прокуратура та суди знову стають на шлях своїх попередників без уваги до думки народу, - розпочали своє звернення «Корабели-1920» («Миколаїв») та «Хлопці Тавриди» («Таврія»). - Повернення до епізодів, подібних до справи Павличенків вже близько.

Ми пропонуємо без уваги до персоналій та особистих вподобань звернути увагу на справу Стерненка, котрий, захищаючи свою честь та гідність (згідно Конституції України), був вимушений вбити нападника. Із потерпілого він перетворився у підозрюваного, а нападники не притягаються до відповідальності від слова «ніяк». Навіть більше – їх захисниками є одіозні окупаційні агенти, яким нова влада дала нагоду повернутися в Україну.

Хочеться нагадати, що в 2014 році поліцією був вбитий Сашко Білий. Хочеться нагадати, що вам не дозволено мати навіть пристрій для відстрілу гумових куль без спеціального дозволу. Але тим не менш, система нагородної (вогнепальної!) зброї дарує її наліво і направо: поліцейським (в першу чергу), депутатам, прокурорам, телеведучим та друзям «впливових людей». Деяким, особливо відзначеним, дарують навіть штурмові карабіни.

Ми не звинувачуємо, ми нагадуємо. Чим більша була кількість автоматичної зброї у силовиків на Майдані, тим більший був спротив цій зброї. Чим більша була кількість окупантів на Донбасі у 2014 році, тим більшими були черги у військоматах.

На знак солідарності з фанатським середовищем України та українцями, яким не байдуже».

«Ми, блок Nord Side Firm та фанати «Металіста» Харків (справжнього, а не фейкового), висловлюємо свою повну підтримку Сергію Стерненку в його боротьбі з «мусорським» свавіллям та готові вийти на акції в його захист, - пишуть слобожанці. - Нам як нікому відомо як це мати проукраїнські погляди у сепарському місті. На Сергія, проукраїнського активіста з Одеси, під його будинком (!) було скоєно три замовних напади, в результаті останнього один з нападників був смертельно поранений, а інший втік. Зараз «правоохороні органи» намагаються «шити» Сергієві умисне вбивство під бурхливі оплески з телеканалів Медведчука.

В цьому питанні не може бути нейтральних, тому цей випадок буде лакмусовим папірцем для всіх активістів і фанатських рухів: ви або з Сергієм і всіма свідомими громадянами, або з Медведчуком, Рабіновічем, аваковськими «мусорами» і далі по списку».

«Ми, ультрас «Десни», також як і інші фанатські рухи нашої країни не збираємося стояти осторонь новин про можливе затримання Сергія Стерненка і уважно слідкуємо за ситуацією, що стосується його справи. Якщо Сергія Стерненка спробують незаконно затримати або ж висунути підозру, нами буде оголошено максимальний збір і повна готовність до акцій протесту на його підтримку», - лаконічно окреслили свою позицію «сіверяни».

«Солідарні з позицією активних вболівальників інших клубів у питанні справи Сергія Стерненка, - пишуть ультрас київської «Оболоні-Бровар». - Кожен українець має право на захист і це право ми готові відстояти. Нинішня «українська влада» намагається позбутися активістів та громадських діячів, які їм невигідні. Якщо Сергія Стерненка спробують ув'язнити, наш рух не стоятиме в стороні. Активні українці вже показали, на що вони здатні під час «справи Павличенків». На жаль, пам'ять можновладців та силових структур занадто коротка. Закликаємо відстояти своє право на самозахист кожного українця, якому небайдужа його власна доля та доля його близьких. Наступним може бути кожен з нас».
НеЛох Зеленський ризикує опинитися в Ростові
Молодці.