3 травня 2020 16:07

Восемь шагов сборной Украины к ЕВРО-2020: лихой разгром сербов во Львове

У третьому поєдинку відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року, який уже офіційно було перенесено на 2021-й, збірна України у Львові буквально знищила команду Сербії (фото Павла Кубанова).


...Ближче до середини першого тайму гості налагодили контроль м’яча, але чіткі дії синьо-жовтих у захисті не дозволяли потенційно небезпечним ситуаціям біля воріт Пятова перетворитися на дійсно фатальні. Але й господарі, демонструючи чітку структуру гри в атаці, будували свої наступальні комбінації та регулярно наближалися до володінь Дмитровича — і врешті-решт досягли свого.


Маліновський віддав на Караваєва, захисник пройшов із м’ячем уперед та прострілив у центр штрафного, де набігав Циганков. Удар Віктора низом був невідпорним. 1:0. Не пройшло й двох хвилин, як Яремчук відібрав м’яч у центрі поля в Коларова та виконав відмінну передачу на хід Циганкову, який з-за меж штрафного влучив у дальній верхній кут. 2:0.


Початок другого тайму додав господарям ще більше оптимізму. Знову відмінно спрацювала середня лінія синьо-жовтих: Маліновський пройшов із м’ячем та віддав на Коноплянку, а Євген завдав свого фірмового удару з-за меж штрафного низом у дальній кут, зробивши рахунок 3:0.


Але й цього українським збірникам здалося замало. Гра їм давалася, суперник виглядав розгубленим, тож вони продовжували плести свої комбінації. І, як наслідок, Яремчук оформив свій перший гол за національну команду, влучно пробивши в дотик після флангового прострілу Караваєва. А потім свій другий м’яч забив ще й Коноплянка, якого відправив у відрив пасом зі своєї половини поля Маліновський. Після того, як рахунок став 5:0, стадіон влаштував довгі, абсолютно заслужені овації головному тренеру збірної України Андрію Шевченку.


Україна – Сербія – 5:0 (2:0)


Голи: Циганков (26, 28), Коноплянка (46, 75), Яремчук (59).


Україна: Пятов (к), Миколенко, Матвієнко, Кривцов, Караваєв, Степаненко (Шепелєв, 72), Зінченко, Маліновський, Коноплянка (Коваленко, 76), Циганков, Яремчук (А. Кравець, 67). Запасні: Паньків, Лунін, Бутко, Соболь, Бурда, Безус, Бєсєдін, Пластун, Швед.


Сербія: Дмитрович, Миленкович, Спаїч, Коларов (к), Гачинович, Льяїч (Фейса, 60), Тадич, Максимович, Костич, Йович (Лазович, 72), Прийович (А. Мітрович, 53). Запасні: Райкович, Василєвич, Рукавина, Мілетич, Живкович, С. Мітрович, Катаї, Радоньїч, Лукич.


Арбітр: Антоніо Матео Лаос (Іспанія). Попереджені: Миленкович (22), Спаїч (32).


7 червня 2019 року. Львів. Стадіон «Арена Львів». 34 400 глядачів.


Після матчу


Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): «Переломний момент сьогодні був, коли ми зуміли реалізувати свої можливості. Потім ми мали перевагу в рахунку, серби були вимушені відкривати зони. Рахунок великий, але він не має значення, для нас важлива була перемога. Так, ми провели гарний матч. Але в сербів чудова команда, й у нас буде важка гра на виїзді. Зараз в Європі не залишилося слабких команд. Якщо ти втратив п’ять—сім відсотків своєї форми, уже буде дуже важко».


Євген Коноплянка (півзахисник збірної України): «Емоції переповнюють, не можу їх передати словами. Ми виконували план на гру, який обрали наші тренери. Ми відчували один одного, розуміли, що якщо на полі хтось опускається, то потрібно підніматися. Тут як у танцях — необхідно було відчувати партнера».


Віктор Циганков (півзахисник збірної України): «Грати на такому стадіоні — одне задоволення. Спасибі нашим уболівальникам. Сподіваюся, усій країні сподобалося, як ми зіграли й домоглися такого пристойного результату. Вітаю всю Україну із цією перемогою».