30 квітня 2020 09:09

Экс-игрок "Горняка-Спорта" Пинчук: "Если УАФ и ПФЛ будут игнорировать письма по выплате денег клубом, останется обратиться в CAS"

На початку року ми детально писали про юридичну тяжбу між колишнім футболістом «Гірника-Спорт» Олексієм Пінчуком та власне клубом з Горішніх Плавнів. Нагадаємо, клуб підписав з футболістом неправомірний контракт, а коли намагався його розірвати, Олексій Пінчук звернувся до юристів і переміг у Палаті вирішення спорів. Клуб мав виплатити Пінчуку компенсацію понад 75 тисяч гривень. Інакше на клуб чекав трансферний бан. Втім, президент клубу Петро Каплун заявив, що не збирається нічого виплачувати і дотримав слова.

КДК УАФ з другої спроби присудив гірникам трансферний бан. Але спершу його відтермінували на тиждень і клуб заявив нових футболістів. Втім, як виявилося пізніше, навіть у термін коли вже мав діяти цей бан, «Гірник-Спорт» заявляв футболістів. Ми зв’язалися з футболістом щоб довідатися на якій стадії зараз перебуває конфлікт з клубом, і що гравець збирається робити далі:

— Олексію, вже пройшло досить багато часу, але про Ваш конфлікт з клубом не було жодних новин. Чи означає це, що все закінчилося?

— Звісно, ні. Ні в якому разі. Новин немає, адже зараз карантин і увесь український футбол перебуває у дещо «замороженому» стані. Так само і моє протистояння з «Гірником-Спорт» зараз «заморозилося».

— Тобто коли закінчиться карантин, тяганина продовжиться?

— Ну а як інакше? Клуб проігнорував рішення Палати спорів УАФ, нічого мені не виплативши. Потім, коли КДК з другої спроби таки заборонив їм реєструвати нових футболістів, Професійна футбольна ліга чомусь закрила на це очі, і дозволила заявити новачків. Все це не має бути безкарним.

— І що ви збираєтеся робити?

— Якщо УАФ і ПФЛ ігноруватимуть наші листи, залишиться єдиний вихід — звернутися у Спортивний арбітражний суд в Лозанні. Так ми підемо проти федерації. Це звісно кине тінь і на УАФ, і на увесь український футбол, і мені б цього дуже не хотілося. Але якщо не буде іншого виходу, будемо звертатися до Лозанни. Ми з юристами налаштовані йти в цій суперечці до кінця.

Нагадаємо, що днями «Гірник-Спорт» скоротив зарплату всіх своїх футболістів на 50%, у зв’язку з коронавірусом.

Владислав ВЛАСЕНКО