28 квітня 2020 22:39

Евгений Коноплянка принес Украине победу над Румынией в FIFA 20

У вівторок, 28 квітня, збірна України за підсумками трьох матчів перемогла команду Румунії в кіберфутбольному протистоянні в дисципліні FIFA 20.


У черговій дуелі на віртуальних полях найпопулярнішого у світі футбольного симулятора цього разу зійшлися зіркові гравці збірних України та Румунії — Євген Коноплянка та Резван Марін.

Коноплянка вдало дебютував у віртуальному футболі. Нещодавно він допоміг Олександру Зінченку в дуеті виграти у збірної Польщі, за яку виступали Матеуш Кліх та Мацей Рибус. Цього ж разу виклик Євгену кинув румунський півзахисник Резван Марін, який із 2016 року грає у FIFA й навіть має свого електронного двійника з максимальним рейтингом 99.

Гравці зустрілися між собою в поєдинку до двох перемог у форматі UltimateTeam, тому у складах обох команд опинился легенди світового футболу. Футбольні пристрасті на полі коментував прес-аташе збірної України Олександр Гливинський.

Українець одразу ж продемонстрував усім онлайн-прихильникам, що виграш у першому в житті офіційному кіберфутбольному поєдинку не був збігом обставин. У першому ж матчі Євген не знітився перед значно досвідченішим опонентом, і у грі на зустрічних курсах зумів забити важливий м’яч. За синьо-жовтих відзначився Роналдо. Коноплянка розвинув успіх свого колективу в контратаках і в підсумку святкував перемогу — 3:0. До речі, останній м’яч перед фінальним свистком забив саме FIFA-шний Євген, що вийшов на заміну замість Кіліана Мбаппе.

Зухвалість новачка розлютила Маріна, якому вдалося взяти реванш у другому матчі — 6:3, зрівняти рахунок у серії та відкласти вирішення долі кіберфутбольного протистояння на третю, заключну гру.

Але навіть рідна арена «Йохан Кройфф», на якій грали команди Коноплянки та Маріна, у вирішальний момент не врятувала румунського легіонера «Аяксу» від поразки. «Коноплянківці» зі старту гри захопили ініціативу на полі. Могли забивати Тьєррі Анрі та Кіліан Мбаппе. Але справжнім героєм зустрічі судилося стати кумиру дитинства нашого героя — бразильцю Роналдо. Спочатку легендарний нападник потужним пострілом поцілив у ближню дев’ятку, а незабаром в акробатичному стрибку зробив ефектний дубль.

«Мені дуже подобалося, як Роналдо грав у футбол. Його ноги, його дриблінг — спостерігати за його виступами було справжньою казкою. Тому я й поставив його у склад», — зізнався після батлу Євген Коноплянка.